Aquares Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Mam poważny Problem. Mam grę,w której jest widok z góry.I jak mam zrobić,żeby Hero Skoczył,tak jak w GTA2? Z Góry Thx :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Trzeba pomyśleć :] Co do sprite - może on się stopniowo powiększać po czym zmniejszać podczas skoku. Chodzi o przybliżenie się postaci do kamery i oddalenie od niej. Co do reszty to zmienne i alarmy. W create można utworzyć zmienną np. skok(na 0), a gdy naciśniesz klawisz skoku sprite zacznie się zmieniać na ten przybliżający, zmienna skok zmieni się na 1, ustawi się alarm który po czasie w jakim postać wykonuje skok, zmieni sprite na zwykły i zmienną skok na 0 :] Zmienna przydaje się gdy np. chcesz wyskoczyć na coś co jest wyżej, ustawione by było że da radę tylko wtedy, gdy skok=1 Proste, jeśli zrobiłem błąd to niech mnie ktoś skarci xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquares Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 A może trochę jaśniej? Albo jakiś przykładzik by się przydał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Podawałem kiedyś przykład. Poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquares Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 No ta...szukanie go zajęło by miesiąc xD Może kto inny wie jak to zrobić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 mam na dysku :P ale nie wiem czy mogę wrzucić do swojego upka (prawa autorskie) ... Tymon ? :P link... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquares Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Dzięki za pomoc tobie (za podanie linku :P ) i Tymonowi Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi