Nirvan Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Moja druga gra :) download W grze : Menu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 I po co tu to piszesz? To dział dla gotowych dem-nie ten temat!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 LOL może byś dał to w pytaniach początkujących <_< a tak pyzatym szukajka strajkuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Nikt nie odpowiada na te posty więc ile mam czekać na odpowiedź gdy do wykończenia gry mam tylko dwa małe wątki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Nikt nie odpowiada na te posty więc ile mam czekać na odpowiedź gdy do wykończenia gry mam tylko dwa małe wątki ? Wystarczy samemu znaleźć odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 W obiekcie strzał w step: if ((x < view_xview) || (x > view_wview) || (y < view_yview) || (y > view_hview)) instance_destroy(); A screeny nie są najgorsze :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 W obiekcie strzał w step: if ((x < view_xview) || (x > view_wview) || (y < view_yview) || (y > view_hview)) instance_destroy(); Nie wiem dlaczego ale znowu wogóle nie wylatują z łuków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 if ((x < view_xview) || (x > view_xview+view_wview) || (y < view_yview) || (y > view_yview+view_hview)) instance_destroy(); Spróbuj teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ano - zapomniałem o tym :P . Właśnie tak mówię, że czegoś brakuje. A co do amunicji - musisz podczas strzału dokonywać inkrementacji zmiennej przechowującej dane o ilości amunicji, a zanim się strzeli będzie sprawdzany odpowiedni warunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 o aminicji temat juz byl i to niedawno bo sam w nim pisalem wiec go sobie poszukaj :rolleyes: swoja droga nie wiem dlaczego ludzie robia taki wielki problem z tej amunicji... to tylko prosta zmienna o ktora sie pytasz gdy strzelasz czy jest wieksza od 0 i gdy juz strzelisz zmniejszasz ta zmienna o 1 :huh: lenistwo chyba, umyslu sie nie chce nadwyrezac by czasem nie rozbolal :hmmm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 if ((x < view_xview) || (x > view_xview+view_wview) || (y < view_yview) || (y > view_yview+view_hview)) instance_destroy(); Spróbuj teraz. Teraz Działa :D David Dark , w tamtym poście dopisałem pytanie co wpisać zamiast "strzelanie" w tym skrypcie co mi podałeś , i jeszcze nie odpisałeś . EDIT : Kurde , teraz nie moge otworzyć gry bo wyskakuje taki błąd : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 ok juz ci napisalem >.> sprawdz to, zrob to, dawaj demko i nie marudz ze nie rozumiesz o co biega z ta amunicja i strzelaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 A co z tym komunikatem ? EDIT: Ok już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 to jest komunikat jak otwierasz plik .gmk czy jak probujesz odpalic demko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zamiask skrypt strzelania co wpisać ? instance_create = obj_pocisk ? bo teraz wogule nie strzela . Dobra , publikuje mimo tego . <_< download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Lajtowa gierka :thumbsup: Moze tak pisze bo mam dobry humor i bossa rozwalilem za pierwszym razem :P skryptu strzelania sobie poszukaj JEST NA BANK w jakims przykladzie na stronce gma albo na forum wiec poszukaj i sie nawet o to nie pytaj :/ gierce daje 3/5 Bugi: - gdy macham mieczem odbijam strzaly -mozna niejako atakowac wszystkimi atakami naraz, ustaw alarmy) Rzeczy do poprawienia: - ai wroga(rozne atai, poruszanie sie itp. Szczegolnie popracuj nad bossem, wystaczy sie ustawic w odpowiedniej odleglosci i jazda :P) - poruszanie sie pod gorki - wiecej animacji a tak to miodzik, czekam na poprawiona wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Nie instance_create=obi_pocisk - patrz co trzeba wpisac - ma byc instance_create(x,y,obj_pocisk) a jeślima strzelac w dwie strony to na create pocisku sprawdzaj direction gracza i strzale ustaw odpowiedni :) Właśnie ściągam.. Gierka very nice - naprawdę mi się spodobała - nieco bugów jest ale... (np po przegraniu za 1 razem po zagraniu 2 raz pasek zycia jest czerwony) Podoba mi się ta gierca - na razie 3 ale z wieeelkim + :) Jak poprawisz błędy będzie 4 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Gierka very nice - naprawdę mi się spodobała - nieco bugów jest ale... (np po przegraniu za 1 razem po zagraniu 2 raz pasek zycia jest czerwony) Podoba mi się ta gierca - na razie 3 ale z wieeelkim + Jak poprawisz błędy będzie 4 Także tak uważam :] . Jest bardzo ciekawa. :) Uatrakcyjnij grafikę, dodaj jakieś potworki, i popraw bugi . Na razie 3 gwiazdki. W menu jest za wiele efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 hmmm rzeczywiscie z paskiem zycia jest cos nie tak, w wiekszosci wypadkow nawet niewiedzialem ile mam zycia bo ktory kolor przedstawia co? o.0 Popraw bug z tym paskiem, i dobrze by bylo zebys go zrobil ladniejszym i bardziej czytelnym :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Fajna gierka 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Hehe, Fajna gierka :) 5 Stars :] Pozdrawiam, Szymek11116 :alien: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Hehe dobre daję 4+ tylko zauważyłem że łucznicy strzelają z łuku a strzała wylatuje po 3 sek Acha SZABLON! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Bugi: - gdy macham mieczem odbijam strzaly To nie jest bug , specialnie tak zrobione . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 To nie jest bug , specialnie tak zrobione . aha, hmmm no to tylko ustaw alarmy bo machac mieczem moge doslownie non stop i wszystko sie odemnie odbija :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Nowe demo , mniej bugów i AI przeciwników download lecz gdy przeskoczymy wroga to ten biegnie do nas tyłem poniewarz jeszcze nikt nie odpowiedział na post : https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=7495 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 co za pajac daje gre bez sterowania, nie moge niczym nawet zaj... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Przecież chodzisz na strzałkach a atakujesz na numpad 1 , 2 , 3 , 0 , , , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Fajna gierka :D ale dorob regeneracje many :) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arivald Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Gierka jakos nie przypadla mi do gustu ale i tak daje 4/5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Wolałem tamto demo :) Ale tu również dam 5 gwiazdek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi