Issen Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Tytuł: Piano Kristal v1.0 Gatunek: Program muzyczny. Opis: Program może posłużyć do nauki gry na instrumentach klawiszowych. Ponieważ klawiatura posiada, także klawisze, może posłużyć jako instrument muzyczny. Program wykorzystuje systemowy syntezator midi, więc należy się upewnić czy nie został on wyciszony wcześniej w systemie (nazywa się Syntezator SW). 131 instrumentów, w bodaj 6 gamach. Znane błędy: 1. Opóźnienie - spowodowane jest niedoskonałością midi i na ten moment nic konkretnego w tej materii nie da się zrobić. 2. Po włączeniu nie słychać dźwięków, chociaż volume jest na 100%. - Klikasz 2 razy na ten głośniczek koło zegara. Szukasz we właściwościach Syntezator SW, głośność na max i to tyle (ewentualnie odznaczasz "wycisz") Historia wersji: 1.0: Drobne poprawki głównie graficzne. 0.9.9: Dodano przycisk wyciszenia. Dodano przycisk centruj stereo. Dodano suwak stereo. Przycisk 0 na numerycznej centralizuje stereo. Kilka mniejszych poprawek. Download: https://gmclan.org/up886_3_Piano_Kristal_v1_0.html Rozmiar pliku: 1264KB Autorzy: Programowanie: Issen, podziękowania dla npc3232 oraz dla Kasi (Beta Tests) Grafika: Issen Muzyka: Użytkownik ;D Screeny: Część z Was zapewne nie ma pojęcia o klawiszowcach, tym bardziej o nutach (tak jak ja zresztą ;)) więc zapodaje wam jakieś melodie: Perfect - Autobiografia tyuuutyuiuyuuytttuy Dragon Ball - GT theme ttertytreweeqwerewqmnnqytqwerewqwqmq Popcorn qjqbdbz qjqbdbz qw3w3qwqwjqjqhq qjqbdbz qjqbdbz qw3w3qwqwjqjqw3 trt3j3b trt3j3b ty7y7tytyrtrtew Szanty Morskie opowieści mmmmcbm nnnnxgn mmmm2wewmngcc Hej sokoły nqnqeewq mwmwrrew nqnqeewq e rewqmnmqwe e ttre tttt uuyytr nqnqeewq Linkin Park - In the End djjgvvvvg djjgvvvvg 223rrr22223r3r3r5r3 j23rrr22223r3r3r35r3232j djjgvvvvg Hymn rosji XD j3jqwbbqjhjddvvbhhnmm,l Coca Cola 5555tteey5w te tak na szybko przepisałem mam nadzieje że nie ma za dużo błędów, dodawajcie jakieś melodie, może zna ktoś wlazł kotek na płotek albo sto lat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 PROGRAM JEST EXTRA Wreszcie se zagram na mojim ukochanym pianinie bez ruszania się z domu :D <_< @edit a tak apropo to daje 10/5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Bardzo mi się podoba programik, chociaż póki co jest mocno ograniczony (brak zapisu melodyjek, brak możliwości grania akordów itp.). Kiedyś nawet sam zrobiłem podobny program w TGF-ie :). Podoba mi się. w3eieiei io0piopuoi w3eieiei yt5yip oiuo n ewen rerew rernm wqwqmwq mqw qwe werewqmr e r ewe r ereq nwn q r rtiy wew wwqwqj 7y7yt yr7yr76r76r 3qr eteeyeweueeieweupewwn5e wrwt rty rw wry o iop iy yoyt rty rw wqew Enjoy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 fajne XP ale ja muzykiem nie jestem jedyne co udało mi się zagrać to coś podobnego do jednej muzy z zeldy Ocarina of Time była bodajże w leśnym pałacu uouoipipo[o[ipipuouo trzeba szybko i tak w kółko XP A to coś co kiedyś nauczyłem się grać na flażolecie poiopppoooppppoiopppoopoi XP wiesz co byś mógł zrobić jakiegoś Automata że wpisujesz treści a on ci gra XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ######oza że tak powiem xD Najbardziej zasłóżone 5/5 jakie dałem komus xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 No programik extra, mogłeś dorobić jeszcze zapis to można by było tworzyć muzyczkę do własnej gry. :D 5/5. :) Znalazłem błąd, instrument 130 jest pusty. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Super program :) Jednak tak jak wspomnieli Jakim i Maxpayn powinieneś dodać możliwość zapisu melodii. Ocena: 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Bardzo prosty programik ale fajny (lecz nie wygodny) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Wyrąbicha! 5! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Fajny program ale brakuje : -Zapisywania melodii. -Mile widziany był by automat gdzie wpisujesz tekst on gra. :) A tak ogólnie to dobry program nie dostrzegłem się żadnych błędów. Moja ocena 4/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 extra dodaj zapisywanie melodyjek i bedzie Git 5/5 ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Fajne! :P Proste, ale fajne. ;) Doskonały przykład na to, że nie trzeba superwypaśnych silników, by stworzyć coś oryginalnego. 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Świetnie, będę mail co robić w nudne chwile ;) a o to sto lat: bcbcnbvcvvxvxbvcxcbcbqmnmq Masz 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ja jestem muzykiem, chodzę do szkoły muzycznej. W części waszych melodii jest dużo błędów bcbcbnbvcvvxvxvbvcxcbbcbbcbqmnbnmmmq to sto lat teraz crazy frog - axel f xvxxbczxnxxjnvxnwnnvnx a propo programu 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ja jestem muzykiem, chodzę do szkoły muzycznej. W części waszych melodii jest dużo błędów bcbcbnbvcvvxvxvbvcxcbbcbbcbqmnbnmmmq to sto lat teraz crazy frog - axel f xvxxbczxnxxjnvxnwnnvnx a propo programu 5 Sorki za offtopa ale w której klasie jesteś bo ja muzyczną skończyłem na fortepianie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 no jestem w 5 klasie na fortepianie. Znam wiele melodii ale nie będę się rozpisywać. :P ale dobry w GM to ja nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Dzięki za przychylne komentarze, nie spodziewałem się :P. Program nie będzie nagrywać żadnych utworów, ani grać z wpisanych liter. Ten program służy do tego, aby samemu się nauczyć jako tako brzdękać, ewentualnie pookurzać współlokatorów, można też na imprezie poszpanować jak się wymiata, a nie odgrywać melodyjki i fejkować że się gra XD. Jeszcze może dodam suwak "PAN" czyli na który głośnik ma iść, jakieś opcje do zmiany skóry i tyle z niego, może wystawie kod za jakiś czas jeśli ktoś będzie chciał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ja jestem muzykiem, chodzę do szkoły muzycznej. W części waszych melodii jest dużo błędów Skoro jesteś muzykiem, powinieneś wiedzieć, że podane wcześniej melodie są te same, tylko zagrane w innej skali ;]. Doskonały przykład na to, że nie trzeba superwypaśnych silników, by stworzyć coś oryginalnego. 4/5. Nie jest to zbyt oryginalne ;). http://cportal.webd.pl/viewtopic.php?t=3017 http://cportal.webd.pl/viewtopic.php?p=28157 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Pierwszy program wygrywa z moim objętościowo, jednak jest mniej "dynamiczny" (czyli nie ważne jak długo przytrzymasz klawisz, dźwięk zawsze trwa tyle samo), a ten drugi zajmuje aż 6MB!!! Czyli na starcie przegrywa :P Jaki ja skromny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Nie jest to zbyt oryginalne smile2.gif. Źle się wyraziłem. Coś ciekawego. ;) ---------------- Now playing on Winamp: Iron Maiden - The Clansman via FoxyTunes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Nowa wersja z kilkoma poprawkami już dostępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dicdix Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 zrób jeszcze gitare ;P program wymiata rypie sobie ciągle :D 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Programik dobry, podoba mi się. Układ klawiszy jest taki sam jak w FL co bardzo mi pasuje, ale mógł byś zrobić (i to wcale nie jest trudne) odczytywanie i zapisywanie tych STRINGów co podałeś, mogłoby to uczyć danej muzyczki tym podświetlaniem klawiszy :) 4/5 Nobuo Uematsu - Final Fantasy XI - The place i'll return to someday: wertyuiuytyrewqwertyuiuyy6ywertyuiuytyrewqrrtrewqyetreewww ooyoiuytyrtyuiiooyoiuytryewqww Chyba dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dicdix Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 gdyby ktos wrzucił jak zagrać throne room lub binary sunset Johnego Williamsa to bym pocałował ;pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Niezłe :) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Bardzo mi się podoba programik, chociaż póki co jest mocno ograniczony (brak zapisu melodyjek, brak możliwości grania akordów itp.). W jakim sensie? Ja tam umiałem zagrać akord (rozumiem że chodzi o trzy dźwieki lub więcej jednocześnie?) No, nice program, też kiedyś pisałem podobny, chociaż gorszy. Tak konkretnie to napisałem w delphi takie coś, co samo grało melodię, tylko, że jak grało to wieszało cały program :angry: Podoba mi się, że można ustawić tonację :thumbsup: Dla miłośników jazzu - All Blues *-pauza z*bnbj*bnbz* Peter Gunn Theme (czyli motyw m.in. z Blues Brothers) ccgcbcnh Poza tym mógłbyś jednak dać nuty, bądź chociaż nazwy dźwięków, bo trochę się gubię :unsure: Zresztą i tak nic nie przebije prawdziwych klawiszy :) Ale i tak daję 5 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zrobiłem na szybko automat który będzie grał za was w tym programie. Obsługa: 1. Włącz aplikacje Piano Kristal 2. Włącz ten program 3. Wklej string z melodyjką 4. Włącz okno Piano Kristala :) LINK: https://gmclan.org/up541_4_automatdopianokristal.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 W jakim sensie? Ja tam umiałem zagrać akord (rozumiem że chodzi o trzy dźwieki lub więcej jednocześnie?) Chodzi mi o to, że ustawiasz sobie akord np. moll i gdy wciśniesz dowolną pojedynczą nutę, grane są trzy dźwięki naraz (w tym wypadku 0, +3, +7). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zrobiłem na szybko automat który będzie grał za was w tym programie. Obsługa: 1. Włącz aplikacje Piano Kristal 2. Włącz ten program 3. Wklej string z melodyjką 4. Włącz okno Piano Kristala :) LINK: https://gmclan.org/up541_4_automatdopianokristal.html Oo fajne, jak to zrobiłeś? :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zapewne symulacją klawiszy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi