def jam fight for ny Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jak zrobić by NPC nie widzial mnie przez sciany czyli:: jak jestem w polu widzenia NPC strzela we mnie hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Przed akcją strzelanie dodaj warunek przy przeciwniku: if collision_line(x,y,gracz.x,gracz.y,obj_sciana,1,1) Sprawdza, czy na linii gracz - przeciwnik nie znajduje się "obj_ściana". Możesz także ograniczyć akcję kolejnym warunkiem: if distance_to_object(gracz)<400 Akcja nie zostanie wykonana, jeśli odległość będzie większa niż 400 pikseli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 przdyda mi sie raczej 1 opcja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jest przecież przykład do tego, poszukaj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 da sie jakos sprawic by nie pisac direction w code action zamiast tego np. w Path chodzi o zeby nie pisac direction=ilestam ? EDIT:Chodzi o to zeby samo wykrywało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie rozumiem oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 samo ma wykrywac direction!!!nie chce pisac naokolo direction=ilestam EDIT:wytlumacze ja chce zeby samo wykrywalo direction bo 0 to spr_prawo 90=spr_gora 180=spr_lewo 270=spr_dol nie rozumiem oO zobacz do gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Prosze o pomoc oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 26 min i ty się denerwujesz... przecież możesz to zrobić na kliknięciach klawiszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 P.S chodzi o npc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 to na image_angelu możesz to zrobić, co nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 raczej nie a tak>5 postow wyzej oprocz tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi