themindfields Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Witam. Gdy klikam na obiekt, który stanowi broń w grze, pojawia się on na obiekcie, który symbolizuje, że gracz założył tą broń. Natomiast gdy klikam na 2 obiekt, który także stanowi broń, również on pojawia się na obiekcie symbolizującym, że gracz go założył. 2 obiekty znajdują sie jeden na drugim, czego chciałbym uniknąć. Chciałbym, aby mógł być tylko założony jeden obiekt stanowiący broń. Kod mam taki: if obj_weapon_inv.weapon = 0 // jeżeli obiekt symbolizujący, że gracz założył broń jest pusty { if item_use = 1 // jeżeli obiek stanowiący broń nie jest używany { if obj_weapon_inv.usee = 0 // jeżeli obiekt symb., że gracz założył broń nie jest używany { if kratka.use1 = 1 { x = obj_weapon_inv.x y = obj_weapon_inv.y obj_weapon_inv.weapon = 1 obj_weapon_inv.usee = 1 item_use = 0 kratka.use1 = 0 wybralo = 1 } else if kratka.use2 = 1 { x = obj_weapon_inv.x y = obj_weapon_inv.y obj_weapon_inv.weapon = 1 obj_weapon_inv.usee = 1 item_use = 0 kratka.use2 = 0 wybralo = 2 } itd. Pomimo tego, że jest ustawione, aby móc załozyć broń, obj_weapon_inv musi być pusty i nie używany, to 2 broń przenosi się na tą pierwszą. Proszę o pomoc, co źle mam napisane i jak mam rozwiązać mój problem. Pozdrawiam, the mind fields Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Mało wydajny kod -.-... Lepiej znajdź jakiś inny :P (Jak będziesz miał chociaż 20 item'ów to trochę trudno tym operować :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themindfields Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Innego narazie nie znajde, bo mam ograniczony czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Chociażby i ten: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themindfields Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jakoś nie za bardzo wiem po co ten przykład i co ja w nim mam wykorzystać Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themindfields Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Dobra. Widzę, że kto pyta ten błądzi... ^^' Będę myślał całą noc jak to naprawić, może coś wymyśle... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi