Radziu Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Chodzi mi o to aby celownik był sterowany myszką z tym, że tylko po okręgu. Ma ktoś taki mechanizm :D ? P.S Możecie wytłumaczyć zasade dzialania funkcji lengthdir.... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zwraca poziomą lub pionową wartość na podstawie długości i kierunku. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi. Tak wyczytałem z help`a, ale moje słabe doświadczenie z językiem angielskim może spowodować, że źle zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 var dir; dir=point_direction(hero.x,hero.y,mouse_x,mouse_y) x=hero.x+lengthdir_x(60,dir) y=hero.y+lengthdir_y(60,dir) za hero podstaw nazwę swojego chara,playera czy jak kto woli :P 60 jest odległością celownika od bohatera :) ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Obiekt: celownik Create: len=64 End Step: dir=point_direction(gracz.x,gracz.y,mouse_x,mouse_y) x=gracz.x+lengthdir_x(len,dir) y=gracz.y+lengthdir_y(len,dir) EDIT: @up: A niech cie, byłeś pierwszy... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Dziękówa Marek. Wymyśliłeś to tak na poczekaniu ? CZy miałeś to gdzieś wcześniej :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wymyślił to na poczekaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Jeszcze dla ładnego efektu i jeśli masz zarejestrowaną wersję (jeśli nie to google i do roboty) możesz użyć: image_angle=point_direction(x,y,hero.x,hero.y) pewnie że na poczekaniu :] ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi