Aeiro Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dobry wieczor Jestem tu nowy i do tej pory nie potzebowalem pomocy po wszystko rozumialem, lecz mam taki problem. Sprubuje go dokjadnie opisac.. : Nowienc po nacisnienciu ustalonego przycisku (n.p A) startuje sprite animacji attacku. Ale nie wiem na czym to lecz ze czasami startuje od polowy albo jusz od konca (moze room speed?) Chcialbym zreby animowany sprite wystartoway z pewnej klatki napszklad z zero i puzniej idzie do konca (0 - 31) Myslalem o jakies Formule na naprzyklad zablokowanie loopa czy cos takiego.. Naprawde nie wiem co zrobic, byl bym bardzo wdzienczny gdyby ktos mi to wytlumaczyl Dzienki z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 przy zmianie animacji a właściwie tuż po wstaw image_index=0 :) potem if (image_index=31) image_speed=0 czy jakoś tak ...Marek.:whip: Edit: Albo lepiej if ( image_index = 31 ) image_index=31 się nie powinno zapętlać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 uzywasz: image_index=0 komenda ta ustala aktualny subimage w spricie czyli poczatkowy bedzie "0" koncowy w Twoim przypadku "31" czyli po nacisnieciu przycisku najpierw ustal image_index ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Albo uniwersalnie bez wpisywania ilości klatek, i ustalania sprita: num= sprite_get_number(sprite_index)-1 if ( image_index = num )image_index=num ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeiro Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dzienkuje Wam bardzo wszystko gra *-* Mozna zamknonc Topic Jessze Raz wam dzienkuje good job :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 A ja polecam kupić słownik ortograficzny. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeiro Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zrobje jutro jak pojade znowu do Polski hehe chociaz niewiem czy to cos pomoze XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Pyr Pyr kliknij W nocy sie nudziłem i pacnąłem ci przykład :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi