Sorensis Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jak stworzyć respawn, chodzi mi o to aby po zabiciu potwory tworzyły sie po jakimś czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Użyj alarmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 SIEMKA.Kodu ci nie napisze ale z alarmami coś tam było... Nie wiem na 100%, ale chyba był taki temat już... Tak: CREATE: alarm[0]=x*room_speed //gdzie "x" to ilość sekund:) ALARM 0: create_object(potwor) //tworzy potwora po x sekundach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorensis Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 1. Nie liczyłem na aż tak szybką pomoc ;) 2. Skrypt działa, ale tylko 1 raz, po zabiciu enemy juz drugi raz sie nie tworzy. 3. Ale teraz mam jeszcze jedno pytanie, tworząc obiekt 'enemy' np w 4 miejscach, po zabiciu jednego giną wszyscy. Moje pytanie wiec, czy każdy potwor musi byc osobnym obiektem? Mnogo roboty, i czy GM da rade;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Collision czegoś tam co zabija wroga z wrogiem with (other) instance_destroy(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 1:DZIĘKUJEMY... 2:To spróbuj z repeat :) (w dokumentacji i w helpie poszukaj...) 3:patrz ^ UP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 2. Skrypt działa, ale tylko 1 raz, po zabiciu enemy juz drugi raz sie nie tworzy. Daj ten kod co dałeś w create, również w alarm0 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 ja bym zrobił tak: jak zabijesz potwora, to na jego miejsce tworzy sie inny obiekt, który jest niewidoczny i ma alarm, a jak alarm sie wykona, to tworzy potwora i się niszczy. Jak zabijesz potwora - to wszystko sie powtórzy od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi