Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Mówiłem ze moj jest beznadziejny - ale działa - zaraz oblookam twój Max :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Troszke lipka bo nie ma spowrotem że wyskakuje z bp ale wykombinuje cos moze zzara. Tera na pare minut lece na innego kompa oblukać to. Max licze na Ciebie x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A co to za problem se zrobic - dajesz np. na right mouse button zeby przniosło go gdzies obok :huh: A co do Maxa - fajny przykladzik - ja niestety nie jestem jeszcze tak zaawansowany zeby smigac takie przyklady w pare minut :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zaraz dam nową wersje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A co w starej jest zle Oo - mi działało wszystko bez problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Download Co dodałem? Trochę opisałem + Skróciłem / Poprawiłem kod + Dodałem dwa rodzaje itemów żeby wiedział jak dodawać kolejne. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 rządzisz! :D Ja swój tez poprawilem - dodalem wyrzucanie z plecaka :P https://gmclan.org/up2576_11_przyklad_bp.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Może być coś takiego?? Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Yody przykład najłatwiejszy troszke go przerobiłem usunołem błąd że czasem więcej itemów może wejsc dalem point disnance itp. dam jutro ;] Dzieki hlopaki bez was ta gra by nie zaistniala: Konrad-GM Yoda Maxpayn :*:*:* Jestescie w creditsach ^^ Moze ktos byc jeszcze jesli chodzi o dzwięk bo potrzebuje duzo efektow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Nie patrz na prostotę kodu, ja ci polecam użyć przykładu konrada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 W nocy jeszcze raz zajełem sie, tak je pomiksowałem że wyszedł łatwy ale bardzo poręczny. ;] Thanks Tzn. Działanie ma takie jak konrada ale kod ma owiele skrucony i prosciejszy. nawet newbie moze zrobic inv. dzieki temu temacie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 No dobra mam problem ze swoim bp. Biorąc pod uwage że moje kratki tak jak u Yoda pokazuje obiekt. ale fak jest taki ze moja planza 15tys na 15 tys. jest podzielona na 640,480 tak aby bylo widac mojego gracza. hp mana itp juz ladnie dziala, gdzie nie pujde to zawsze w jednym miejscu zostaje na ekranie. Ale pieprze sie z tym bp i nie moge wykombinowac zeby te kratki mialy x,y jakiegos obiektu, tak zeby nadal byly 0 + 32 + 64 itp ulozone w ladnym odstępie. Wescie cos wykombinujcie a ja ide spac bo w nocy nic nie robie tylko sie bawie bo nic nie wychodzi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jesli chodzi o wszelkiego rodzaju menu to ja je zawsze wywalam "poza" room i tam ustawiam Viewa. dzięki temu nie musze się z nimi paprac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themindfields Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Yoda, a jak sie wywala poza room i ustawia viewa? Moglbys mi to wyjasnic? @down V Ok, wielkie dzieki Yoda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Normalnie - powiekszasz se rooma o 300np. wkladasz tam obiekt menu i ustawiasz na nim view. A potem zmniejszasz room 0 300 i juz! Menu jest bezpiecznie :) poza roomem i nam nie przeszkadza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Yoda w tobie sila ;]. Zrobiles zeby kratki byly pokazysane przez jeden object. Pomuz mi jeszcze z tym zeby zeby mogly sie ruszac lapiesz? zeby za mna chodzily to ja mam skrypt ale nie wiem jak zrobic zeby kratka1 bylo 32 od np. myszki potem 64 i tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zrób tak jak wyżej napisałem - wywal wszystko za room! Ja ci tylko takim sposobem pomogę - bo taki stosuję! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ta i to jest bardzo optymalne. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ale co mi z tego jak mam bp pujde gdzies i on zostaje w miejscu o_O Mam tak jak u pietera w ataku ala tibi zrobione xx i yy ale nie dam rady kombinowac z tym bb zeby za mna szlo. kur.. czy ja jestem tempy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mówisz o moim sposobie bo nie wiem... Zrób tak jak mówie - oszczędzisz se kłopotów :P Troche to jest syfiaty sposób ale zawsze mniej problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 tak jak zrobic zeby te 4 kratki mialy x i y jakies bo jak ... poprostu zrob mi przyklada zeby te 4 kratki mogly sie ruszac i kazda razem łapiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zaraz cosik zrobie :] Zrobinłem: https://gmclan.org/up2576_11_przyklad_bp.html Przez ten twoj przykład rosół mi wystygł :P Uś ty! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jak nei chcesz już go to daj mi jakoś jestem głodny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No mniej wiecej o to chodzi ale nadal w mojej grze nie dam rady zrobić :P Czy mogl bys zrobić żeby wszystkie 4 kratki mogły tak jak są na początku ustawione latać np. za myszką? to by wyjaśniło mi całą sprawe ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Chłopie czemu ci TO nie działa - te całe kratki są POZA roomem - powieksz se jego Height o jakies 300 a zobaczysz ze to tam jest - zadna filozofia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ale zrob to co napisalem up@ plssss :] zz vievami chce zrobic zeby te kratki nie staly sposobem vievow bo je najbardzej kumam i lubie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A to ci nie pomogę bo ja z kolei nigdy nie robilem tym sposobem co mówisz :] Ja ci pokzałem swój sposób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 nie da sie poprostu zrobić żeby każda kratka z tych 4 mogła mieć w stepie x i y? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Da sie chyba ale nie chce mi sie kombionowac. Ta kratka jest tworzona przez controller więc może controller.kratka1.x :? Nie wiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zrobiles przyklad a nie wiesz jak doatki zrobic? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi