matrekus Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Tytuł: Arkanoid Gatunek: zręcznościówka Opis: Niema co za bardzo opisywać zwykły arkanoid. Ma 1 skromny Lvl i bez muzyki; Sterowanie: Start - Spacja Reszta to lewy i prawy do sterowania platformą Download: https://gmclan.org/up2682_4_arkanoid.html Rozmiar pliku: 932kb Autorzy: Programowanie: matrekus Fabuła: matrekus Grafika: matrekus i game maker (tło) Screeny: Proszę o ocenę bo nie wiem czy robić następne poziomy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Jak na pierwszą grę to 3/5. Piłka strasznie mała, piłka powinna odbijać sie od klocków, radze ci nie dokańczać tej gry, tylko unać ją jako trening i zacząć robic coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 No gra dobra ( graficznie ) daje 2/5 ale mogłeś coś więcej zrobić... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Na początek chciałbym zaznaczyć że twoja gra nie zajmuje 12mb tylko 932 kb, popraw to bo jeszcze odstraszysz ludzi od ściągania :P . Wracając do samej gry to muszę powiedzieć że nic szczególnego do zaoferowania to ona nie ma. Tak jak powiedział Micanser potraktuj ją raczej jako trening, przy następnej grze podnieś sobie nieco poprzeczkę i zrób np. platformówkę, albo prostą strzelankę. Tą grę oceniam na 3 gwiazdki, oraz życzę powodzenia przy następnych projektach :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Gra jak na pierwszą grę dość dobra. Widzę iż zrobiłeś własną grafikę a nie z game makera. :) Mógł byś poprawić tylko by piłka nie utykała w ścianie. Czasami się to zdarza i najlepiej nie używaj "Bounce againstn objects" bo to daję marny efekt. Za pierwszą grę dostaniesz ode mnie 3gwiazdki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 O to dobry przykład 'pierwszej wykonanej gry',grafika ładna,nie ma błędów.Zupełne przeciwieństwo ball game czy jakoś tak Bartka GM. Dam ci 3 gwiazdki,ale jak już ktoś wspomniał uznaj tą gre za trening. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Cóż :D . Pomogłem w wykonaniu tej gry i wiem, że gra się rozwinie :) . Daję 3/5 . I grę kontynuuj, chociaż za szybko ją dałeś. Dwa dni roboty to malutko. Mogłeś się bardziej postarać ;) . Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrekus Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 gdy piłka utknie w ścianie należy wcisnąć spacje wielkie dzięki za oceny gry nie będę usuwał i ją dokończę a nawet poprawie (dam power upy i inne takie dodatki) pozdrawiam edit: Misztrzunio :P nie robiłem 2 dni tylko 6 h :D instrukcji szukałem 2 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Dwa dni roboty to malutko. Mogłeś się bardziej postarać . Na taką gre malutko? To ile byś chciał aby ja robil? Myślisz ze ile pracowałem nad ARTOW, 3 miesiące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Czy ja mówię, że ktoś pracował 24 na dobę? Wczoraj chciał pomocy, dziś wydał grę... robił to dwa dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Widze tu 5 minut roboty przy kodzie, 7 minut przy grafikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Czy ja mówię, że ktoś pracował 24 na dobę? Wczoraj chciał pomocy, dziś wydał grę... robił to dwa dni. Ale nie wiewsz ile godzin dziennie pracował, więc nie wiesz czy to mało czy dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrekus Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 dobra zaraz będą bonusy tyle że są problemy bo nie wiem jak zrobić ze jak piłeczka walnie w inny klocek niż te zielone to żeby się platforma powiększała A tak to jeszcze dodałem muzyke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Grafika 3/5 - Nawet ładna :) Muzyka 1/5 - ke? Grywalność 2/5 - kiepski engine... 3+1+2=6:3=2+1(pierwsza gra)=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Eeeeh... to jest tylko logika Matrekusie :) . @Micanser: Ale to i tak tylko 2 dni i pierwsza gra. Mało. @Proxx: Ty takiej grafiki nigdy nie zrobisz. Nawet nie wiesz, co to jest AA :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuatoryzowany Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Taka... średnia ta gra. Piłka powinna odbić się od klocków; zresztą w ogóle się ona źle obija od paletki. Spacja działa cały czas - nawet podczas gry. Za tę grę dam 2 gwiazdki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrekus Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 nowa wersja demo mojej gry !! dodane bonusy, muzyka i 1 lvl więc teraz są 2 lvle https://gmclan.org/up2682_4_Arkanoidd.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Jakbyście widzieli kod, to tam jest pełno "GuxioStudioS RULES!" xD No zbyt dużo się nie zmieniło (nie licząc mojego kodu), muzyka jest zła (nie pasuje. Poszukaj na http://www.vgmusic.com ja zawsze z tąd mam klimatyczną muzę :P), tło ładne, ale nie pasuje do klocków. Ocena ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi