Yoda Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 co do 1 punktu to sie nie zgodzę :huh: Ja nawalałem wrogów kilkoma bez problemu - czasem mogą nie walczyc ze względów dystansu do wroga - wystarczy troche nimi ruszyc. Jesli chodzi o 2 punkt - to wiem. Ale zeby sie tego pozbyc musiałbym zastosowac jakis bardziej skomplikowany system omijania przeszkod - a tego niestety nie umiem :( Ta gra ma baaaardzo prościutki silniczek :P Tryb budowania - no cóż ciągle zmieniam ten system i nie moge z nim dojsc do ładu - może wyłączyc te siatkę? I tylko powiekszyc wymogi dystansów? Jak myślicie? Edit: No i jest wersja 0.666 :D Zobaczymy czy będzie z nią tak jak z Almorą (oby nie) Poprawiłem: - skale minimapy - wyswietlanie opisów budynków - kilka drobnych kosmetycznych błędów w tutorialach - mozna zapisywac gre! :) - i pare innych... DOWNLOAD v0.666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Troche nimi ruszyć ? no nie wiem ja pare minut sie z tym siłowałem a później przez 10 minut próbowałem ustawić wszystkie moje jednostki obok siebie i nie udało mi sie ich ustawić. co do omijania przeszkud to gdzieś na stronie gmclanu masz przykład autorstwa most23 - to jest bardzo dobry przykład omijania przeszkód. Gdy najade kursorem na kuźnie to mi pisze że to stajnia. Później dokładnie przetestuje nową wersje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 No nie wiem czemu tak u ciebie jest :( Co do kuźni to zapomniłem o niej - ona miałabyc animowana (ten dym) ech... skleroza :D Btw zapomniłaem dopisac ze muze można zmieniac klawiszami 1,2,3 :) Wiem ze jest ten przykład ale znowu nie chce za dużo przykładów wykorzystywać (chce dodac jeszcze mgłę Tymona...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blizzard Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Jak dla mnie bardzo dobry "Real Time Strategy" -miła dla oka grafika, tylko popraw muzykę żeby "bardziej" pasowała :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ;) Ocena 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Yoda rozumiem że lubisz Genesis, ale to średnio pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 zastanawia mnie tylko to wydawanie updatow co 15 minut ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A mnie ciagle spadająca średnia <_< Wszyscy ludzie dają mi 4 a tu znowu mi spadło do 3... :( I to juz trzeci raz! Pewnie Prze_as wystawił mi 1 bo grafika nie jest trendy :P btw update :) zmieniłem system budowania - chyba jest lepszy. I doszedł budynek nowy ;) DOWNLOAD v.0.68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Budowanie - good Chodzenie jednostek - bad Masz nowe zadanie, zrób żeby umieli przejść przez dym z komina, drzewa i kamienie :P No ale nareszcie da się w to normalnie pograć i pobudować. (aha i zrób żeby przy tworzeniu jeźdźca nie klinował sie na pobliskim budynku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Yoda porób maski na obiektach żeby można było przechodzić za i przed obiektem bardziej naturalnie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No i jest kolejny update :P Poprawilem pare rzeczy, dodałem cosik :) m. in. nową planszę. Grajcie, komentujcie, oceniajcie! Jak maci jakis pomysły na plansze to walcie! bo ja w tym jestem kiepski :P DOWNLOAD v.0.69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ach Yoda Yoda a moj BP jeszcze czeka :P. Juz zasysam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Eeee jaki BP? co? O co chodzi? :P Lol ale błąd zrobilem - zapomniałem przeskalowac maga. Jest za duży o jakis 30% :P Zaraz poprawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Znalazłem fajnego buga, bez ulepszania moi łucznicy mają łuki maszynowe! http://wrzutka.net/img.php?id=337 http://wrzutka.net/img.php?id=335 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @up Ale wypas :D Zmniejszyłem maga:P POPRAWIONE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Hm Ciekawa gra, ale nieciekawa grafika. Zwłaszcza domki. Bezmyślnie powstawiane kreski i pokolorowane w 5s. Nie ma też żadnych odgłosów podczas bitwy, które podsyciłyby klimacik :) Przesuwanie mapy za pomocą strzałek jest niewygodne, najlepiej by było gdyby ekran przesuwał się po najechaniu na jedną z jego krawędzi myszką. Postacie poruszają się zbyt szybko nie mówiąc już o ich animacji :P. No, ale nie często widzi się RTS'a w GM, do tego całkiem nieźle wykonanego. Sporo rodzai budynków, w miarę przyzwoita muzyka. Teraz gra mnie nie wciągnęła, ale jeśli nadal będziesz z nią brnął do przodu to może być bardzo dobra i w końcu poświęce jej jakiś dłuższy czas :). Zapomniałem jeszcze dodać o tym, że jednostki można zaznaczyć przeciągając myszką tylko od lewego górnego rogu, do prawego dolnego, a chyba powinno się móc je zaznaczyć z jakiejkolwiek strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 https://gmclan.org/up2118_6_exit.html Fxit? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Wiem Kubos coś mi się zamazało :P @London - jestes jedyny któremu spodobała się muzyka :F Genesis! Genesis! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 W samouczku ork sie rozmnożył XD Szkoda ze tyle błędów i że grafika troche nie udana, ale i tak mi się podoba. Mam nadzieje że się nie obrazisz jak zrobie ci konkurencje XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ależ proszę cię bardzo Micanser :) Konkurencja tylko mnie zmobilizuje do naprawienia błędów ;) I szybszego wydawania Updatów (teraz bedą wychodzić co 15min :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 To ja zrobię konkurencję Wam obydwu! =D W grze najbardziej irytuje mnie grafika, która sprawia wrażenie, hm... niestarannej. Poza tym: jest dobrze. Tylko popraw niektóre błędy. =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Oj widzę że jak tylko ja zzrobiłem startegię to zaraz wszyscy się na RTSy rzucili :P - nie mówię tylko o was.. Nie no żartuję - u Maximala już od dawna widzę ten banner Axemarka ... :) A co do grafy - grafik ze mnie taki jak z kaktusa szczoteczka do zębów więc... :D Co tu się spodziewać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Oj widzę że jak tylko ja zzrobiłem startegię to zaraz wszyscy się na RTSy rzucili - nie mówię tylko o was.. Nie no żartuję - u Maximala już od dawna widzę ten banner Axemarka ... A co do grafy - grafik ze mnie taki jak z kaktusa szczoteczka do zębów więc... Co tu się spodziewać! World war 2 to też rts (u mnie w sygnie), silnik tej gry już dawno jest ukończony, tylko nie chce mi się leveli budowac XD. Po za tym nie czepiaj sie ze niektórych nie stać na nową szczoteczke do zębów XD Co do twojej grafiki, jakim sposobem ją robisz? Bo chyba nie pixel po pixelu (a radze tak zaczać robić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Grafe rysuje normalnie w paintcie - co do pixela po pixelu to nie mam cierpliwości chyba :)... WW2 to rts? Ja sciągnąłem to kiedyś i to byla sieciowa nawalanka chyba? :o Może ściągnąłem inną wersję? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Może zrobiłbyś jakiś konkretny kąt, bo każdy budynek ma inny i to brzydko wygląda. Zrobiłem dla porównania domek nie jest ładny ale jakby tak sobie wyobrazić wszystkie budowle z równym kątem to chyba by to estetyczniej wyglądało :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No i jest wreszcie nowa wersja :P Dodałem nową mapę (bitwa) Trochę spadają na niej fpsy... Poza tym zmieniłem przesuwanie ekranu na myszkę... Dodałem jedną jednsotkę wroga (szaman xD) i zoptymalizowałem nieco kod - jest jeszcze parę zmian których teraz standardowo nie pamiętam - zabieram się juz za robienie kampanii więc update'ów będzie coraz mniej :( I tu pojawia się problem bo ciężko mi będzie testować całą kampanię... może ktoś by chciał ją testować :) ? A więc: Download FK v0.70 Enjoy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No ta nowa wersja jest bardzo fajna :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Fajna gra ale znalazłem dwa błędy. - Nie można zaznaczyć jednostki jak się zaznacza od dołu do góry. - W samouczku jak zabijesz orka i porozmawiasz z drwalem to on ciągle mówi "Jak zabijesz orka....". Ocena: 4/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Teraz nie jestem na swoim kompie więc nie mogę przetestować tego updata :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No wiem ten drwal - kurde zapomniałem dodac drugiego textu po zabiciu... jka chcesz 2 misję samouczka to po prostu w okienku tutoriala klikaj do oporu na 'dalej' :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nowe przewijanie ekranu niestety do idealnych nie należy - po pierwsze - za szybko. I są błędy w niektórych miejscach ekranu, poza tym jak się rusza myszką za oknem gry to też przewija. Po drugie - nasi rozwalają budynki w ciągu dwóch sekund, a orkowie zazwyczaj zadają obrażenia tylko jednemu z nich. Wygrałem misję w dwie minuty, bo poprowadziłem początkowe cztery jednostki na wioskę orków. Ale ogólnie gra się lepiej, bo ludzie nie zatrzymują się na wszystkim na czym popadnie. Dłużej mi się grać nie chciało. Aha, i trochę wkurza, że cały czas jak wejdę w jakieś menu czy grę zaczyna mi od początku Moonlit Knighta grać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi