Konrad-GM Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Zrobiłem program wszystkich kolorów jakie są w ACSII pod Win. :P DOWNLOAD jeśli nie ten dział to ja nie wiem gdzie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Fajne. Wszytko za pomocą pętli for, nieprawdaż :) ? Trochę, za proste, ale pomysłowe. 3 gwiazdki. Pozdro! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Możesz tu podać kod tego programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 a niby czemu ma udostpnić kod? I tak nie zrozumiesz,a jeśli zrozumisz to zrub go sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 wow, nie bawiłem się jeszcze kolorami, chcę tylko rzucic okiem jak to ogólnie wygląda panie adwokacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Hm, nawet... Gdyby można było dawać oceny cząstkowe, to byś miał 2,5/5 (czyli tróję ;p ). Jednak nie ma połówek gwiazdek, więc zaokrąglając zgodnie z zasadami matematyki dostajesz 3. Ty fuksiarzu... ;) Oczywiście te gwiazdki tylko na poście. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Jak chcesz to napisałem coś podobnego prawie identycznego ;): #include <conio.h> #include <iostream> #include <windows.h> using namespace std; main() { int kolorek=0; HANDLE kolor = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE); for(int i=0;i < 255;++i) { kolorek++; SetConsoleTextAttribute (kolor,kolorek); cout<<"TEKST KOLORU"; SetConsoleTextAttribute (kolor,7); cout<<"-"<<kolorek<<endl; } cout<<"\n Aby wczytac kolory tekstu wpisz:\n\n #include <windows.h>\n\n HANDLE :NAZWA: = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);\n SetConsoleTextAttribute (:NAZWA:,:LICZBA KOLOROW:);\n\n Wcisnij ENTER aby zakonczyc"<<endl; getch(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Nie wolno udostępniać kodu, czyjegoś autorstwa bez jego zgody <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Ale ten kod co pokazałem napisałem ja sam wzorując sie na tym co napisałem w programie Konrada-GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 #include <iostream> #include <windows.h> #include <conio.h> using namespace std; int main() { HANDLE kon = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE); for (int a=0; a<=255; a++) { SetConsoleTextAttribute (kon,a); cout << "TEKST KOLORU"; SetConsoleTextAttribute (kon,7); cout << "-" << a << "\n"; } cout << "\n" << " Aby wczytac kolorowy tekst wpisz:" << "\n \n"; cout << " #include <windows.h>" << "\n \n"; cout << " HANDLE :NAZWA: = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);" << "\n"; cout << " SetConsoleTextAttribute (:NAZWA:,:LICZBA KOLORU:);" << "\n \n"; cout << " Program wykonal Konrad..." << "\n \n"; cout << " Wcisnij ENTER aby zakonczyc" << "\n"; getch(); } Hehe... jak sie patrzy na ten kod to on jest prosty :P, jeszcze zrobiłem program który pobiera kod ACSII z klawiatury :P O TO ON: #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int main() { while(1) { char c=getch(); system("cls"); cout << (int)c << "\n \n"; if((int)c==27) //ESC kończy prace :P break; } getch(); return 0; } EDIT: http://pl.wikipedia.org/wiki/ASCII a tu też jest to co nam się przyda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Dzięki za udostępnienie kodu, zaoszczędze w przyszłości pare godzin :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi