Luki Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Zrobiłem menu z kursu GML,ale nie wiem gdzie się zmienia czcionke.Tam wyjaśniał,gdzie co jest,czytałem,że przed pętlą.Wiem, gdzie jest pętla,ale nie wiem gdzie to wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 draw_set_font(nazwa czcionki)//Ustawiamy czcionkę draw_te...//A tu tekst draw_set_font(-1)//Resetujemy czcionkę I to powinno wystarczyć :P Jeśli chcesz aby ciąg tekstu miał taką samo czcionkę w przypadku MENU to: draw_set_font(nazwa czcionki)//Ustawiamy czcionkę draw_te...//A tu tekst draw_te...//A tu tekst 2 draw_te...//A tu tekst 3 draw_set_font(-1)//Resetujemy czcionkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Nie rozumiesz.Ja zrobiłem przykład efektownego menu i tam na dole autor napisał że tam gdzieś się ustawia czcionke.Żeby zobaczyć o co chodzi wejść do tego przykładu i to przeczytać.Chyba, że ktoś zna to na pamięć :jezor: .Gdzie to jest? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Sprawdź najnowszy przykład mego autorstwa w Skrypty, silniki 3D i przykłady. Jest ono świetne i fajniusie :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 aby wykorzystac czcionke trza ja najpierw stworzyc. po lewej masz folder fonts i tam tworzysz i edytujesz czcionki ktore sie znajda w twojej grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuki Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Fonts to wiem o co chodzi :P , ale nie wiem jak zrobić dalej. :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 odpowie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 draw_set_font(czcionka); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 A gdzie(w jakmi mjejscu) to wstawić? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 W evencie draw wpisujesz rozne draw_set_~ A nizej co ma drawowac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Dzięki! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi