Pablo-GM Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam mam problem z zaleznascia otoz pat :crying: : Mam kod ktory daje mi to ze widze w oknie ile ma moja zbroja np obrony a miecz ataku, a nie wiem jak zrobic to zeby jak mam lepsza zbroje to potwor zabira mi mniej hp a jak lepszy miecz to ja mu zabiram wiecej.Dałem na to taki kod [na po zeby bylo widac]: Prosze o pomoc global.miecz = 0; //Wartosci broni. global.pancerz = 0; global.rozdzka = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 jak zaatakuje potwór to: If obrona=0 { hp-=35 } If obrona=10 { hp-=26 } If obrona=20 { hp-=21 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Do ataku zrob se jakis mnoznik np atak=round(random(atak_broni*0.7)) I bedzie ci roundowalo do wartosci atak_broni*0.7 Np bron ma 10 ataku to walnie ok. 7 a jak ma 28 ataku to walnie 19.6 i cos kolo tego, pokombinuj se z mnoznikami, to samo z armorem mozna zrobic tylko w 2 strone zeby zmniejszalo obrazenia czyli mnozysz przez minusowa liczbe. PS. Ja bym tak to zrobil xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ok tylko powiedzcie jak zapisac to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 hp-= global.damage,danej,broni ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Chce przyklad :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 To se zrób! Zrozum iż lepiej jeśli to zrozumiesz i sam zrobisz, niż ciągle będziesz wszystko kopiował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi