Driger Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Mam takie pytania :P 1. Jak zrobic regeneracje zycia ? .. Poprosilbym o jakis script albo cos 2. Ogladalem sobie gry z ligi 24 o temacie "wormsy" czy jakos tak .. i mam pytanie , jak zrobic jezeli przelacze ture to zeby sie zmienial gracz , np bo kilknieciu na obiekt nastepuje zmiana tury I przy okazji , jak napisac script "jezeli obiekt wykona ruch o np odleglosc 30 wzdloz osi y wtedy zatrzymuje sie" albo poprostu mam "Punkty_ruchu=10" .. i np "jezeli objekt poruszy sie wzdloz osi y o 10 to traci jeden punkt" ? mozna takie cos sklekocic ?:P 3. Czy jest jakas mozliwosc przy niezarejestrowanej wersji zrobic podzielony ekran ? No to tyle Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 1. zycie=100 2. najlepiej to zrobic na zmiennych np. team1=true a wtedy team2=false i uniemozliwiac ruch tam gdzie jest false. :) To przy okazji: if y+=10 punkty_ruchu-=1 3. nigdy nie wiem co mozna w niezarejestrowanej a co nie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 1. health = 100; 2. zmienne if( keyboard_check_pressed( vk_down ) ) { y += 10; score -= 1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 1. zycie=100 2. najlepiej to zrobic na zmiennych np. team1=true a wtedy team2=false i uniemozliwiac ruch tam gdzie jest false. :) To przy okazji: if y+=10 punkty_ruchu-=1 3. nigdy nie wiem co mozna w niezarejestrowanej a co nie ;p 1. chodzilo mi o regeneracje :P .. 2. napewno skorzystam , dzieki ^^ A przyokacji : Jak zrobic gdy kilkne myszka gdzies tam pojawi mi sie objeckt i po jakims czasie zniknie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 1. zycie+=2 Pokombinuj z "instance_create" oraz alarmami gdy ma zniknąć xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 A przyokacji : Jak zrobic gdy kilkne myszka gdzies tam pojawi mi sie objeckt i po jakims czasie zniknie ? w create alarm[0]=50 (lub jakis inny czas po jakim ma zniknac) a w alarm 0 instance_destroy(); Przeciez to banalne i idzie na logike :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 W Create: health=100; alarm[0]=room_speed //regeneracja co sek. W Alarm 0: if health < 100 health+=1; alarm[0]=room_speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 w create alarm[0]=50 (lub jakis inny czas po jakim ma zniknac) a w alarm 0 instance_destroy(); Przeciez to banalne i idzie na logike :P Tylko pierw trzeba logicznie myslec .. xD Ok dzieki wszystkim Wszystko napewno mi sie przyda :P pozdro \,,/ zamykam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi