aaaaaa Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 var tekst; tekst = get_string( 'Wpisz nazwe: ', 'wpisz tu coś' ); I żeby to co tam napisze po naciśnieciu ok rysuwało mi się na ekranie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 W draw: draw_text( 10, 10, tekst ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Chodzi ci o to że jak napisze to to co napisałem rysuje sie na pulpicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 BŁAD nieznaleziono zmiennej tekst chodzi mi o to że jak wpisze w to okienko np SUPER to jak klikne ok to później będzie to się rusowało w grze w roomie ten kod co podałem wyżej to ja mam w GAME START Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 w create daj: tekst = ''; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Bo to musi być w tym samym obiekcie co zmienna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 noi jest w tym samym objekcie Maxpayne : teraz nie ma błędu ale nic się nie rysuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 w create: tekst = ""; w game start: tekst = get_string( "Wpisz tu coś: ", "LOL" ); w draw: draw_text( 10, 10, string( tekst ) ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Dzięki działa jeszcze jedno żebuy tekst nie mógł być dłuższy niż 10 liter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Coś takiego mi przez myśl przychodzi: Create: znaki = 0; Any key: znaki +=1 Backspace: znaki -= 1 Step: if znaki <= 0 { znaki = 0 } if znaki => 10 { znaki = 10 show_message('Limit znakow wykorzystany') } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Step: CODEif znaki <= 0 { znaki = 0 } if znaki => 10 { znaki = 10 show_message('Limit znakow wykorzystany') } To jak znaki będzie wynosić 10, to już nic nie da się zrobic bo w każdym stepie będzie pojawiał się komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 string_width(tekst)*5 > 10 ...Marek :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 tekst = get_string( "Wpisz tu coś: ", "LOL" ) tekst=get_string("Wpisz tu coś:","LOL") if(string_length(text>10))text=string_copy(text,1,10) :) @down Odpowiedź na PM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 @UP: To się chyba za dobrze na GM nie znasz .. <_< Edit: czemu skasowałeś tego edita ? :P @UP xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi