fervi (Skovv) Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Chcę zrobić taką fajną gierkę :jezor: Chcę aby po wygranej misji poszedł z roomu "x" zamiast do "y" to do "z" np. Room 10 - Menu Room 11 - 1 plansza Room 10 - Menu Room 12 - 2 plansza Żeby gdzieś zapisywał, że tą planszę przeszedł i wszedł do menu i poszedł do drugiej. Mogę tak zrobić, ale to tyle pokoi do robienia, że żal.pl ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 if (warunek) {room_goto(room_y)} ... Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 if (warunek) {room_goto(room_y)} ... Marek :) Ale co wpisać, aby przeszedł jeśli skończył równie dobrze moge napisać if (jeśli wygrałeś misję 4) room_goto(misja_5) Prościej proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 no nie wiem może w kolizji z jakimś przedmiotem np bramą :P to twoja gra i nie wiem co gdzie użyłeś i co jak ma być :P ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Jezeli gra ma polegac na zabijaniu np. potworkow i zeby przejsc do nastepnego poziomu musisz zabic ich np. 30 zrob tak: Wejdz w Settings danego roomu i kliknij Creation Code. Tam wpisz: { runda = 1 zabici = 0 } A w objekcie Potwor zrob event Destroy i wpisz w Execute a piece of code tak zabici = zabici+1 Jezeli gra ma polegac na czyms innym to musisz zrobic to odrobinke inaczej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi