trolu122 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 szukam przykładu shootguna ale nie wiem czy źle to pisze czy co bo nic nie wyszukuje a 64Digits nie działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 step hero: direction=point_direction(x,y,obj_celownik.x,obj_celownik.y) if mouse_check_button_pressed(mb_left) repeat (5 ) { instance_create(x,y,obj_pocisk) } create pocisk: direction=-9+hero.direction+random(20) image_angle=direction speed=10 ...Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 hmm nie wiem jak to wyjdzie... bo na jednym pocisku mam 4 bronie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja często mam na 1 pocisku nawet i 10 broni tylko sprite i kilka zmiennych mam zmienionych :) da się wszytko tylko trzeba chcieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 poprostu w przyciśnij CTRL wklejasz instance_create(x+0,y+0,pocisk) instance_create(x+10,y+0,pocisk) instance_create(x-10,y+0,pocisk) pocisk - wklejasz nazwe objektu pocisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 dopasuj mój kod do tego również mojego przykładu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 przerobiłem troche przykład zamiast spacji zrobiłem Global left button i strzela jak z karabinu wiec chciałem ograniczyć strzał alarmem Global left button: if ready=1 { switch(aktywna) { case 1: if (b[0,1]>0) // jeśli stan amunicji jest więksy od zera { a=instance_create(x,y,pocisk)// twozy pocisk a.sprite_index=b[0,2] // nadaje mu sprita a.speed=b[0,3] //nadaje mu speed a.damage=b[0,4] //definiuje zmienna demage b[0,1]-=1 // odejmuje od stanu amunicji jeden pocisk ready=0 alarm[0]=10 } break case 2: if (b[1,1]>0) { c=instance_create(x,y,pocisk) c.sprite_index=b[1,2] c.speed=b[1,3] c.damage=b[1,4] b[1,1]-=1 } break case 3: if (b[2,1]>0) { c=instance_create(x,y,pocisk) c.sprite_index=b[2,2] c.speed=b[2,3] c.damage=b[2,4] b[2,1]-=1 } break case 4: if (b[3,1]>0) { c=instance_create(x,y,pocisk) c.sprite_index=b[3,2] c.speed=b[3,3] c.damage=b[3,4] b[3,1]-=1 } break } } i nie pasuje mu to if ready=1 jak to wkomponować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 A w create dałeś ready=1? A może ten kod jest w innym obiekcie niż zmienna? Jaki błąd wyskakuje bo nie jestem wróżką? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 A w create dałeś ready=1? nie :P juz działa :D jeszcze pytanie do marka, a jak pocisk ma damage jakieś tam i przeciwnik ma life to kolizja pocisk z przeciwnikiem ->??? żeby od life odjąć damage? upek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Up grade - owałem przykład Plik :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 www.serverek02.republika.pl/sonique.gm6 takie coś żem zrobił z tamtego twojego starego przykładu i przykładu strzelanki Jakluba :) teraz bede musiał jekieś AI dla wrogów zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 O matko :o ale popieprzone :P https://gmclan.org/up1558_11_trolu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 co popieprzone? :P to jeszcze nie jest gra tylko taki eee silniczek :D kosztowało mnie to dużo trudu i pracy :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi