M@ti002 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 witam. mam problem. otoz chcialbym zrobic celowanie mysza (kierunek ludzia w strone kursora) ale czy mozna to zrobic bez uzycia image_angle ? bo skopiowalem ten z FAQ i nie dziala a i nie wyswietla sie zaden blad. a i szukalem ale nie znalazlem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 napisz dokładnie gdzie co wsadziłes to pewnie Ci pomoge :) masz linka: https://gmclan.org/up2034_11_obracanie_za_kursorem.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Zapewne nie masz zarejestrowanej wersji Game Maker przez co image_angle nie działa. Istnieje inny sposób a dokładnie to robisz jednego obiektu 360 spritów a na każdym z nich przechylasz postać o jeden kąt. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 event step: direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Miałem napisać nowy temat z podobnym problemem lecz skoro już taki powstał to napisze tu. Mam sobie obiekt i chce żeby obracał się do kursora myszy. Więc w jego step'ie wpisałem "direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y);" lecz to po prostu nie działa ; / debugger nie wyrzuca żadnego błędu a postać się nie kręci... Wiecie może dla czego? Mam zarejestrowanego Gm'a 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 W hero step daj direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_angle = direction; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Dzięki ci!! Ale czemu nie pisze o tym w Faq o.O? @Edit @Down ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Z tym pytaniem to już idź do Gnyska. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 on chciał bez użycia image_angle :P image_single=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y)/60 // czy jakoś tak pisze z głowy :P i zrób animację obracającego się obiektu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Robisz ludka obroconego w lewo. Rotation sequence. Masy animacje 360 klatkowa. Potem w step. image_single=direction_point(x,y,mouse_x,mouse_y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 https://gmclan.org/up2034_11_obracanie_za_kursorem.html masz moje stare coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 @Marek.S: Lord Andre napisał iż ma zarejestrowanego Gm czyli może być image_angle. I z jego postu nie wynika że chciał bez image_angle. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 @mistrzunio: zle! :P nie direction_point tylko point_direction! :P dobra a np. zeby bylo cos takiego zeby ludzio sie obracal do punktu 25 pixeli na dol oraz 25 pixeli w lewo od myszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 @Lolek ale czy mozna to zrobic bez uzycia image_angle ? Ojj Lolek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 @Marek.S: Ale mi chodzi o Lord Andre :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 A ja odpowiadałem założycielowi tematu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 dobra potem se pogadacie tera mi pomozcie! co zrobic zeby bylo cos takiego zeby ludzio sie obracal do punktu 25 pixeli na dol oraz 25 pixeli w prawo od wczesniejszego punktu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 dobra potem se pogadacie tera mi pomozcie! co zrobic zeby bylo cos takiego zeby ludzio sie obracal do punktu 25 pixeli na dol oraz 25 pixeli w prawo od wczesniejszego punktu? Ty nam rozkazujesz tobie pomoc? :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 no dobra: prosze abyscie mi pomogli. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ach... Plik ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 @Marek.S: na lolka nap... krzyczysz :P a sam zrobiles przyklad do zarejestrowanej wersji!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 wyrzuć ze step image_angle=direc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 a o co w vtym wogole chodzi bo nie kapuje :blink: ? no jest strzalka i w roznych kierunkach wypuszcza kuleczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 no jak chciałeś 'ludzio' się obraca to 25 pix w góre, to 25 pix w dół od startowej pozycji, dodatkowo dodałem strzelanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 animacja 360 klatkowa popieściło Cie? przy 5 broniach z 360 klatkami gierka waży dobre 5mb, i wlacza sie duzej niz windows z 5 antywirami... to już nie lepiej 36 klatkowa i image_single=direction/10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 dobra dzieki wszystkim odwdziecze sie (wyobrazcie sobie tylko credits: Autor: Ja i caly GMClan):P zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi