bigshark Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Po dwóch tygodniach pracy pojawiła się wersja demo "Wspaniałej Strategii" Jest to wspaniała gra strategiczna. Demo przedstawia głównie ekonomie i gospodarkę. Prosze o ocene gry którą maozecie sciągnąć z Wspaniała strategia Hosting gry by Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 No to tak. Grafika nie najlepsza, ale nie jest zła (najładniejsze jest morze ;) ). Scrolling jest strasznie dziwny. FPS na kompie dobrej klasy (Athlon XP+ 2500, GeForce FX5200 125MB, DDR 400mhz 256mb) sięga tylko liczby 5 :( . Pozatym gra się nawet fajnie. PS. Mogłeś dopisać, że HOSTING GRY BY MARMOT :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 2 tygodnie - BRAWO :D Więc, tak: Grafika jest dobra, nawet bardzo dobra, ale BARDZO MAŁO DŹWIĘKÓW ( sądze że to poprawisz w pełnej wersji, jakaś muzyczka, odgłosy i itp. ). Podoba mi się fajne chodzenie żołnierzy :D ALE, wielkim minusem jest, że gra jest bardzo prosta do przejścia :( Sądze że poprawisz sztuczną inteligencje oraz dasz ciekawsze mapy :D Daj również mozliwość łowienia ryb i zabijanai zwierząt ( bo mam chęć zabicia tego krokodyla ). MOJA OCENA: 6/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 omg,co do grafiki to dziwaczna kompozycja.Realna z mniej realną.Bardzo to źle wygląda.POmyślcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 30 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Jesli chodzi o dzwiek to mi działa , niewiem co jest z tą muzyczką, a kompozycja grafiki realnej i nierealnej wydaje mi sie byc dobra, a jesli chodzi o niski fps to powyłanczajcie sobie gg itd. czekam na dalsze oceny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 A więc tak: GRAFIKA - 3/10 - brzydka; - ino morze w miarę ładne; - obrazki budynków ściagnięte skądinąd; - małe ludziki. GRYWALNOŚĆ - 5/10 - nie jest bardzo źle; - ale po 5 minutach już strasznie nudno; - budynki powinny się rozwijać na wyzsze poziomy. MUZYKA - brak oceny (ja tam nic nie słyszałem... może Winamp był za głośno :) ) PODSUMOWUJĄC: jesli "przemalujesz" grafikę, dodasz jakichś ciekawostek, które wzmogą miodność i weźmiesz do serca uwagi, które ujrzysz w temacie, to może byc całkiem fajnie. Na razie gra jest bardzo niedopracowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Gra jak ją dopracujesz będzie dosyć fajna ;) Teraz powytykam ci błędy :P No to tak: 1.Było mówione że wadą gry Król (czy jak jej tam) jest nie możność budowania budynków gdzie się chce, zauważyłem że tu jest ta sama wada.... 2.Walka, o nie! Tego nei moge ominąć! Dlaczego żołnierze/wojownicy nie atakują sami? Jak nie dotykają budynku (czytaj, nie na chodzą na niego)to trzeba na niego cały czas kilkać, to musi zostać natychmiast poprawione! 3.Grafika, hmmm. Budynki są wycięte z gry Knights and Merchants i do tego niedbale :P Z reszty grafiki podobają mi się mewy i nawet trochę woda :) Skończyłem ;) Ogólnie demko na 4/10 :) Jak poprawisz te błędy to będzie 7/10 Życzę powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 31 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2004 Jas narazie ściągam :) Przetestuje i napisze recke :P Zobacze czy to jest rzeczywiście "wspaniałe"... ---------- Wspaniałe to to nie jest, ale dobre to tak :) Po uruchomieniu wita mnie takie sobie menu. 4 opcje woohoo! Odrazu wciskam Nowa Gra. Wybierz mape. Narazie jedna, ale ok to tylko demo :P Wciskam na mape i przechodze do gry. Oł jee! Tu jest scrolling! Tylko jakiś nie płynny :\ Oj niepodoba mi sie to! Poprawić a bedzie spoko :D Dobra idziemy dalej. Chcem zbudować drwala i coś do jedzenia. Nie moge postawić gdzie chcem ale trudno. Zbudpowałem to co chce. Czekam czekam i buduje woja. Już mam dużo to hajta na wroga! Pokonuje go i koniec misji :P Nio, nio czekam na trudniejsze misje :P Co do grafiki to najlepiej ci wyszły ludziki jak pracują w polu, krokodyle i budynki :D Muzyka pasuje do klimatu gry. Ogólnie dobra giera. Wg. mnie lepsza od Króla, tylko tytuł taki kiczowaty - "Wspaniała Strategia". Plusy: + Grafika :P Muzyka pasuje do klimatu :P Fajnie sie giercuje :P Minusy: - Brzydkie menu :( Łatwa :( Niepłynny scrolling :((( OCENA: 4+/6 :D Popraw pare rzeczy i bedzie spoko. "Ale nie uprzedzajmy faktów" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 31 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2004 Z tych ocen wynika że gra jest dobra, lecz posiada dużo drobnych błędów. Jest to spowodowane tym, że chciałem zrobić to demo jak najszybciej jeszcze przed nowym rokiem. Postaram sie usunąć większość błędów :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 31 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2004 Z tych ocen wynika że gra jest dobra, lecz posiada dużo drobnych błędów. No, nie wiem, czy drobnych. Chociażby kiepska grafika to nie taka drobnostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 31 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2004 Najbardziej liczy się grywalność :) Grafika idzie na drugie miejsce :P A w WS giercuje sie fajnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 cieniutko... to mi woógle nie przypomina rts, predzej jakąs turówke i to bardzo słabą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 14 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 cieniutko... to mi woógle nie przypomina rts, predzej jakąs turówke i to bardzo słabą CHŁOPIE!! czy ty wogule wiesz co to jest turówka?? bo coś mi sie wydaje że nie .... najlepiej dam ci definicje: TURÓWKA- upływ czasu w takiej grze nie ma charakteru ciągłego, lecz dzielonego na tury, czym przypomina klasyczne gry planszowe, w których gracze naprzemiennie wykonują swoje ruchy (w swoich turach); gry turowe powstały w czasie, gdy komputery nie były jeszcze w stanie wykonywać wszystkich potrzebnych do prowadzenia gry obliczeń w czasie rzeczywistym - obecnie już są w stanie i dlatego turówki wypierane są przez RTS'y. Mam nadzieje ze nie bedziesz juz mylił rtsa z turowką qzteztrolzooku!! :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 No to teraz ja :) Musze przyznać Bigshark, że miło mnie zaskoczyłeś. Sądziłem że gra będzie dużo gorsza, albo skończy się jedynie na słomianym zapale a tu miła niespodzianka. I do tego gra z potencjałem do wykorzystania. Nie będę się za bardzo rozpisywał co mi się nie podoba, bo wymienili to już moi przedmówcy. Jeśli chcesz to moge Ci troche pomóc w ulepszeniu tej gry.Jak tak to się do mnie odezwij na GG 3535931. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 CHŁOPIE!! czy ty wogule wiesz co to jest turówka?? bo coś mi sie wydaje że nie .... najlepiej dam ci definicje: TURÓWKA- upływ czasu w takiej grze nie ma charakteru ciągłego, lecz dzielonego na tury, czym przypomina klasyczne gry planszowe, w których gracze naprzemiennie wykonują swoje ruchy (w swoich turach); gry turowe powstały w czasie, gdy komputery nie były jeszcze w stanie wykonywać wszystkich potrzebnych do prowadzenia gry obliczeń w czasie rzeczywistym - obecnie już są w stanie i dlatego turówki wypierane są przez RTS'y. Mam nadzieje ze nie bedziesz juz mylił rtsa z turowką qzteztrolzooku!! :jezor: <{POST_SNAPBACK}> Po pierwsze to radze się nauczyć czytania ze zrozumieniem, po drugie co z tego, że twoja gra jest w czasie rzeczywistym, skoro ma gameplay jak turówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 14 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 CZŁOWIEKU!! Nadal nie wiesz czym sie rozni turowka od rts'a?? Zaraz mi pewnie napiszesz że moja gra to zręcznościowka albo strzelanka!! NAUCZ SIE ODROZNIAC POJĘCIA!! Pewnie uważasz że game maker to system operacyjny?? AGH..... :jezor: :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Mi się wydaje, że jemu chodzi o to, że mimo że ta teoretycznie wspaniała strategia jest RTSem, to gra się w nią jak w turówkę ze względu na absolutny brak dynamizmu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 bigshark coś ty taki w gorącej wodzie kompany? Quetzacotl napisał: gameplay jak turówka A nie że twoja gra jest turówką, napisał że gra się jak w turówkę. Czyli zgadzam się z postem Woocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 14 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Mi się wydaje, że jemu chodzi o to, że mimo że ta teoretycznie wspaniała strategia jest RTSem, to gra się w nią jak w turówkę ze względu na absolutny brak dynamizmu czyli jesli rts bedzie bardzo dynamiczny to mozna go porównać do rajdów samochodowych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Jezu... O byle bzdure konflikt (uwaga Bush patrzy :)). Wyraził swoją opinię ot co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Rajdów samochodowych nie, prędzej strzelanki pokroju Crimsonlanda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Albo Real Wara, gdzie akcja jest szybka a też jest rtsem i jest wg. mnie na drugim miejscu na liście rtsów (na pierwszym zajmuje honorowe miejsce pierwszy rts w jakiego grałem, Red Alert :D). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 Red Alerta nie lubie.Lubie gry coś podobne do lego:Takie jak reflux(xtra strategia w 10mb) ,CZy Earth 2150:Moon Project(Starsze i nowsze wersje też fajne,ale ta się wyróżnia :) ).Dlaczego takie lubie?GDyż lubię komponować jak wszytko ma wyglądać-istne lego.PO prostu ustawiam,na czym ma jechać i czym ma strzelać i jakie dodatki moze mieć.To są strategie dla myślących!(zapomniałem napisać,że te przez ze mnie wymienione strategie to jeżeli gramy z kompem to jest niesamowicie dobry...nawet ja rady nie daje :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 W każdej strategii jak się gra na multi trzeba myslec. Firemark, jesli interesuja cie tego typu gry, to z http://www.the-underdogs.org sciagnij sobie Warzone 2100. Ja tez uwielbiam redalerta. Niech ktos jeszcze sciagnie minira2 jak juz wczesniej napisalem i sprawdzi darmowy serwer gier, to pogramy sobie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 Ja tam wolę zwykłego Red Alerta, ale sobie ściągnę później MiniRA, żeby sobie pograć przez net :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 MiniRa to zwykły Red Alert okrojony z muzyki (nie dźwięków) i filmów, ktory ma najnowsze latki. W poprzednim poscie sie pomylilem, nie chodzilo o ra2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 Nie??? A ja ściągnąłem MiniRA2 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 No i co tam ze Wspaniałą Strategią?! :) "Gdzieś" czytałem, że zostanie zrobiona w kilka tygodni i będzie bardzo dobra... Bum cyk cyk, tralalala ;D Powiedz coś noooo! Chcemy pograć w pełną ;D Czy może cancel projekt? O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 28 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 Niestety tak sie zdarza.... ze super a raczej wspaniałe produkcje nie ujrzą swiatła dziennego. Tak tesh jest z WSPANIAŁĄ STRATEGIĄ :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 Nie mówcie mi że taka duża ryba jak bigshark już sie poddaje <_< . Może cie pocieszy że ja nad swoją pracuje już prawie rok ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi