fervi (Skovv) Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 No więc tak. Chce zrobić grę o samolocie ;p. chcę zrobić tak, że do gry 1945 dodać tracenie paliwa z street racing, ale mi paliwo nie leci :( co mam zrobić aby się spalało i jak dać pasek z sr, aby był na dole. Tekstowy rysunek Gra Pasek Hp i życia Pasek Paliwa W skrócie jak zrobić, aby był pasek paliwa na dole i co zrobić aby paliwo się kończyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 może użyjesz merge game Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 może użyjesz merge game No pomyśl... Sam bym lepiej na to nie wpadł. <_< ;p Chodzi o to, że już zmergowałem i jak zrobić tak aby to co napisałem na samej górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 może użyjesz merge game Twój mózg chyba wyparował. Oczywiście należałoby narysować kwadrat względem pozycji view'a o szerokości wartości paliwa, i co step'a odejmować od tego pewną wartość. ;] Nawet nie trzeba mergować gier, to służy innym celom. Zresztą poszukaj tematów o pasku energii, i przerób tamtejsze skrypty na zdatne do użycia dla paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 WIdze że nic nie umiesz w gm Musisz użyć klocków VARIABLE z takim niebierskim napisem VAR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 ty też nic nie umiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 W create: paliwo = 100; //deklaruje zmienną paliwo i daje jej początkową wartość 100 W step: if( keyboard_check( vk_up ) ) //jesli nacisniemy klawisz vk_up { if( paliwo ) > 0 //jeśli mamy paliwo { speed = 3; //to jedziemy paliwo -= 0.5; //i odejmuje nam paliwo } } Dodawanie paliwo: if( paliwo ) <= 100 //tutaj ustawiasz max paliwa { paliwo += 40; //tam gdzie 40 ustawiasz ilość dodawanego paliwa } Draw: draw_set_color( c_white ); //ustawiasz kolor jaki ma mieć pasek draw_rectangle( 10, 10, paliwo, 10, false ); //rysuje pasek z podanymi rozmiarami a szerokość za leży od paliwa I to by było na tyle.. Pozdrawiam, Maxpayn :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi