aaaaaa Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Tytuł: Line Man Demo Gatunek: Zręczościowa (tyle że platformy rysujemy sami ) Opis:KONIECZNIE TO PRZECZYTAJCIEW grze chodzimy murzynem i mamy na celu dojść do końca . Tyle że drogę po której idziemy sami rysujem. Pokonujemy różne przeszkody. Wydaje mi się że ta gra żadko się nudzi ponieważ możemy stworzyć coś sami. Mamy dwa tryby tryb Przygody który opisałem wczesniej oraz tryb 2 graczy -chodzi w nim o to że jedna osoba jest animatorem czyli rysuje myszką trase i za pomocą broni ma zniszczyć ANIMACJE. Animacja czyli murzyn ma ucieknąc przed animatorem i wyskoczyć z planszy. To tylko wydaje się zawiłe naprawde jest proste. Zanim zagracie koniecznie przeczytajcie pomoc! Download: Super fajna Gra Rozmiar pliku: 1,36 MB Autorzy: Programowanie: Jakub M. (aaaaaa) Fabuła: narazie nie ma Grafika: Jakub M. oraz różne strony internetowe i MEGA RESOURUCE PACK Muzyka: Jakub M. Screeny: Tryb dwóch Graczy Z opisem Planszy W trybie 2 graczy mamy do wyboru 3 roomy Tryb Przygody MENU Napiszcie Czy opłaca się wydać PEŁNĄ WERSJE? Co jest dobre w grze a co złe ? PROSZĘ O DUŻO RECENZJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Grałem w tryb przygody i... Fajne to! Tylko parę bugów: -Dlaczego cofa na początek, gdy nie zebrałem wszystkich specjalnych klocków? -Dlaczego gdy przegram cała plansza od nowa? Powinno przeskakiwać na początek, ale nie usuwać tych klocków. Jak na razie: 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mnie jakoś gra nie wzieła... ale wiadomo jednym podoba się to drugim co innego... nie trafisz do wszystkich graczy... Samo wykonanie gry porzadne linie mogly by sie ladniej rysowac bo jak szybko przejade to samo kropki ;) Ale gra dobrze zrobiona choc nie gralem dlugo. W mojej ocenie też 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 -Dlaczego gdy przegram cała plansza od nowa? Powinno przeskakiwać na początek, ale nie usuwać tych klocków. Możesz powiedziec dokładniej co się dzieje bo nie rozumie? Do tomalasa: Tak wiem że do wszystkich graczy nie trafie ale tym co nigdy w gm nie tworzyli się spodoba bo mogą coś sami zrobić :) Co do rysowania jeśli je poprawie to gra będzie się przycinała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mnie też średnio się to podoba... Pomysł jest bardzo dobry, ale realizacja słaba. 1. Samo wykonanie gry porzadne linie mogly by sie ladniej rysowac bo jak szybko przejade to samo kropki 2. Bohater może zchodzić z pochylonej linii, ale nie może na nią wejść. Trzeba wskakiwać. I tu mam skrypty: PRAWO if place_free(x+costam,y) x+=costam else if place_free(x+costam,y-16) { x+=costam y-=16 move_contact_solid(270,16) } LEWO if place_free(x-costam,y) x-=costam else if place_free(x-costam,y-16) { x-=costam y-=16 move_contact_solid(270,16) } Mniej więcej tak powinno to wyglądać, zakładając, że linia ma zaznaczone solid. 3. Wg. mnie powinien być limit narysowanych kropek zamiast ich znikania po jakimś czasie. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Czadowy pomysł! ^^ Ale grafiki chyba nie twoje, prawda? Tzn. nie wszystkie. No i generalnie wykonanie średnie. Ale daję 4/5. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 2. Bohater może zchodzić z pochylonej linii, ale nie może na nią wejść. Trzeba wskakiwać. I tu mam skrypty: PRAWO CODEif place_free(x+costam,y) x+=costam else if place_free(x+costam,y-16) { x+=costam y-=16 move_contact_solid(270,16) } LEWO CODEif place_free(x-costam,y) x-=costam else if place_free(x-costam,y-16) { x-=costam y-=16 move_contact_solid(270,16) } napewno zastosuje w pełnej wersji ! Mam nadzieje że zadziała Wg. mnie powinien być limit narysowanych kropek zamiast ich znikania po jakimś czasie. Też nad tym myślałem ale może zrobie tak że będą obydwa albo że będzie możliwość wyboru Czadowy pomysł! ^^ Wiem mam nadzieje że zanim zrobie pełną wersje to nikt nie wykorzysta tego pomysłu A jak wam się podobają bronie to znczy Asteroid bomba i wybuch MURZYNA Który Wam się najbardziej tryb podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alien Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Super gra takiej gry chyba jeszcze na gmclanie nie było to znczy POMYSŁ SUPER grafika też solidnie zrobiona chociaż nie najlepsza daje 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 dobra co mi tam daje 4/5, na necie jest coś podobnego tyle że rysujemy linie wstawiamy gwiazdki i jazda Tutaj EDIT: pozdrawiam ToMo :shuriken: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Pomysł jest dobry ale wykonanie mogło być lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 dobra co mi tam daje 4/5, na necie jest coś podobnego tyle że rysujemy linie wstawiamy gwiazdki i jazda Tutaj O fajna gra Tak tylko że wtej grze nic ciekawego się niedzieje Pomysł jest dobry ale wykonanie mogło być lepsze. Co jest nie tak w wykonaniu może szczegóły Który tryb najbardziej wam się podoba w grze Bo nie wiem który bardziej rozbudować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dobra daję 4/5 . W necie jest coś podobnego to tego LINK http://www.gry.pl/game36005.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Fajna gra, tylko podchodzenie pod narysowane górki jest uciążliwe - trzeba skakac. Daje 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Fajna gra, tylko podchodzenie pod narysowane górki jest uciążliwe - trzeba skakac. Daje 3/5 Tak to podchodzenie już poprawiłem i w pełnej wersji bedzie na DOBRZE ;) A jak się wam podoba TRYB DWÓCH GRACZY? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja nie grałem. Nie mam towarzysza (^^,) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 szkoda bo zabawa jest fajna jak on cie prubuje zniszczyć i zablokować liniami a ty jego linie wybuchem niszczysz. HA HA HA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Fajny pomysł tylko wykonanie kiepskie. 3/5. Szkoda, że nie doceniasz roguelików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Co do twojej gry to oceniłem zbyt pochopnie gdyby grafa była lepsza to cała gra by była lepsza :) Cp jest nie tak z wykonaniem? Kryniak co sądzisz o Trybie 2 graczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Pomysł jest dobry ale wykonanie mogło być lepsze. Maxpayn,ja jakoś nie widziałem żebyś zrobił lepszą grę. @aaaaaa Giera fajna,daje for stars! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dzięki Co ci się nie podoba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja bym przyśpieszył grę,po 2 sekundach by znikały rysowane podłogi i dla duzika bym speed 10 dał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Co do twojej gry to oceniłem zbyt pochopnie gdyby grafa była lepsza to cała gra by była lepsza :) To gra tekstowa :P Cp jest nie tak z wykonaniem? Gdy się szybko ruszy myszką to pozostają kropki i jakbyś dał swoją grafikę. Kryniak co sądzisz o Trybie 2 graczy? Nie mam z kim :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 NO TO JAK CI SIĘ PODOBAJĄ W TYM TRYBIE BRONIE ? cO DO KROPEK TO NIE WIEM JAK TO ZMIENIĆ POPROSTU GM TAK SZYBKO OBJEKTY TWORZY Co do grafiki to wiekszość zmienie oprócz grafiki ludka bo nieumiem robić animacji A przecież grafika punktóe bonusów bloków itd jest moja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alien Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tak bronie są fajne np. meteoryt zrobiony podobnie jak nalot w WORMSACH. W tym trbie ZABAWA PRZEDNIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Mam zamiar dorobić jeszcze kilka broni np żeby animator mógł kliknięciem tworzyć Stickmenów (rysowanych ludków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Gra mi się bardzo podoba :) Ale według mnie to pióro powinno rysować linie ciągłą, a nie kropki. Nie podoba mi się za to menu. Ocena: 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tak więc jak byś chciał narysować kropke to co byś musiał zrobić jakbu się rysowały linie ?? To musi tak być :) A co do Menu to było robione na szybko zabardzo nie przywiązywałem do niego wagi ale w pełnej wersji będziedopracowane Dzięki za dobrą recenzje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tak więc jak byś chciał narysować kropke to co byś musiał zrobić jakbu się rysowały linie ?? To musi tak być G... prawda. Po prostu gdy szybko ciągniesz myszką, to powinny się rysować linie, a jak klika się pojedyńczo, to kropki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezint Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Pomysł fajny ta?????? ja taką (prawie)samą grę widziałem na gry.pl to nie jest jego pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 To był mój pomysł bo przed zrobieniem gry nie widziałem żadnej podobnej gry :) Nieosądzaj jesli nie masz pewności Zresztą offtopujesz Daj lepiej Recenzje G... prawda. Po prostu gdy szybko ciągniesz myszką, to powinny się rysować linie, a jak klika się pojedyńczo, to kropki. MOże jakiś pomysł jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi