Max1985 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Mam pytanko. Posiadam Online Engine V2 http://host-a.net/-0NL1N3-/Online%20Engine%20V2.zip Jak zrobić żeby położenie jakiegoś przedmiotu się aktualizowało ? Prościej mówiąc jak zrobić ze np jak jeden gracz poruszy czymś to inni to wiedzą ;) Będę robiła prosty rpg (platformówkę) i to by mi się przydało. Za odpowiedz mile dziękuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 trzeba przesłać informacje wszystkim graczom że przedmiot X jest teraz w x,y, czy tez go niema itd. a po 2 co to jest rpg(platformówkę) --role playing game-- <-- to nie platformówka edit: RPG Platwormówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jej chyba chodzi o to jak to zrobić ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Max Powiem krótko,nie bierz się za gry online,jeśli nawet tego nie potrafisz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max1985 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ale jak to bede wiedziała to już wszystko pomużcie ;) wszystkim userom to sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 o dziewczyna, to pomogę :D musisz wysłać graczowi swoje położenie: clearbuffer(); writeshort(x); writeshort(y); sendmessage(global.otherplayer); oraz trzeba to odebrać: x=readshort() y=readshort() receivemessage(global.otherplayer); Ciach... Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max1985 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Dzieki Mareczku ;*;* za podpowiedz ale gdy dodałem pierwsze do Left Button a drugie do step to niestety mam taki błąd ;( ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object object58: Error in code at line 3: receivemessage(global.otherplayer); at position 24: Unknown variable otherplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jeżeli korzystałaś z Kirbiego to użyj receivemessage(global.clienttcp) sendmessage(sendmessage) Ciach... Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max1985 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Mam samo : receivemessage(global.clienttcp) sendmessage(sendmessage) dodac w step ? Coś nie działa ;( Wiem że jestem tempa ;/ ale w końcu jestem blondynką xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Długo by tłumaczyć na czym robisz swoją grę ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max1985 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Długo by tłumaczyć na czym robisz swoją grę ? smile.gif Uczę się robić swoją grę a ty bądź moim nauczycielem ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ach... Przeczytaj to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max1985 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Czytałam Może przez gg mi pomożesz ? mój numer 6987653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 To się ucz platformówek,a nie zabieraj się za mmorpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi