fervi (Skovv) Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dobra.. wiem, że jestem upierdliwy ;p, ale teraz robię grę. Strzelankę (FPS) z przykładu. I nie wiem jak zrobić: - Dać, że po kliknięciu "Nowa Gra" Uruchamia się room o nazwie "rm_main" - Jak zmienić wygląd strzelby na inny (który obrazek pokazuje strzelbę) - Jak ustawić szybkość strzelania - Jak zrobić, żeby był limit naboi - Jak zrobić, żeby po naciśnięciu "1" był np. pistolet a po "2" była strzelba. - I jak zrobić, aby potwór padał na np. 3 strzały a nie na 1 Proszę o pomoc!! :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dobra.. wiem, że jestem upierdliwy ;pi to jak! Po za tym nikt za ciebie nie będzie robił połowy gry,jeszcze na dodatek przerabiasz przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 i to jak! Po za tym nikt za ciebie nie będzie robił połowy gry,jeszcze na dodatek przerabiasz przykład. Wątpie, żeby gry na yoyogames.com były robionę nie z przykładu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 no wiesz, nic nie jest zrobione bez przykładu, może poza pierwszymi przykładami programów z lat 70 czy tam jakich, jak zaczynali pisać pierwsze programy :P to tak jak w szkole na matmie, na przykładach sie uczysz przecież. jeżeli chodzi o menu, to jest na stronie kurs mojego autorstwa. zmiana strzelby to tylko operacja na sprite_index=nowy_spr; szybkość strzelania, to sobie sprawdź w przykładzie z grą 1945, zmieniasz tylko długość alarmu (na razie mam przetłumaczone 25% kursu na ten temat na polski) zmiana broni - tez proste, robisz zmienną broń i jednym i drugim przycieskiem zmieniasz jej wartośc, limit naboi tak samo energia - dajesz w create en=3, za każdą kolizją odejmujesz 1 jak będzie >=0 to instance_destroy(); i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dobra.. wiem, że jestem upierdliwy ;p, ale teraz robię grę. Strzelankę (FPS) z przykładu. Fajnie :] Użyj opcji szukaj,tam było pełno takich pytań wpisz np.menu,strzelanie. Ale jak dam przykład to będe w creditsach! EDIT:I tak go nie dam :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 no wiesz, nic nie jest zrobione bez przykładu, może poza pierwszymi przykładami programów z lat 70 czy tam jakich, jak zaczynali pisać pierwsze programy :P to tak jak w szkole na matmie, na przykładach sie uczysz przecież. jeżeli chodzi o menu, to jest na stronie kurs mojego autorstwa. zmiana strzelby to tylko operacja na sprite_index=nowy_spr; szybkość strzelania, to sobie sprawdź w przykładzie z grą 1945, zmieniasz tylko długość alarmu (na razie mam przetłumaczone 25% kursu na ten temat na polski) zmiana broni - tez proste, robisz zmienną broń i jednym i drugim przycieskiem zmieniasz jej wartośc, limit naboi tak samo energia - dajesz w create en=3, za każdą kolizją odejmujesz 1 jak będzie >=0 to instance_destroy(); i tyle. No a podaj link do tego tematu z menu Albo podaj GG jak masz, będzie prościej i nie będzie spamu Jak coś to jest moje: 7826448 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 a na stronie jest taki ładny poradnik robienia menu razem z przykładem... @UP: Będzie spam, tylko, że na jego biednym gg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 No a podaj link do tego tematu z menu https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=5685 I w tej chwili powinieneś dostac warna... Mimo iż parę takich tematów było, wykłucasz się, że nie było... Spamujesz zakładając nowy temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi