sylwia1889 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 hejka mam pytanie. jak mozna skonfigurowac snes tak zeby mogly dzialac na nim gry. bardzo prosze o odpowiedz... pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o emulator, to wystarczy znaleźć coś w stylu Load rom/Open rom i załadować obraz gry. Jeśli o sprzęt, po prostu wkładasz kasetę i grasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 No właśnie,a jeśli kaseta nie działa.Dmuchnoj na nią(na ten chip) i gotowe to działa., a pozatym mam emulator i niewiem jak ustawić klawiature(głupie sterowanie, niewiem jakie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Poda ktoś jakieś tytuły YOU-MUST-KNOW-IT na snesa? Kupiłem ostatnio pada i szukam jakichś fajnych gier ;] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Final Fantasy IV-VI, Tales of Phantasia (właściwie wszystkie Tales of...), Cadillacs&Dinosaurs i większość z tych, których ripy znajdziesz na TA =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Contra, Super Mario Bros, Battle Tanks, Dizzy, Robin Hood. Pocinam w to do dziś. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Contra, Super Mario Bros, Battle Tanks, Dizzy, Robin Hood. Wszystko to było na NES-ie, nie SNES-ie, ty znawco. :] Jedynie w Super Mario Bros można sobie było pograć na SNES-ie, ale jako remake w paczce (Super Mario All-stars). Super Mario World, Super Mario World 2: Yoshi's island, Super Bomberman 3 i 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Wszystko to było na NES-ie, nie SNES-ie, ty znawco. :] Odejdź i się nie czepiaj. >:{ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 DB: Hyper Diemension (to tylko dla tych, co DB lubią, no ale tego, grafa niszcząca jak na SNES), Chrono Trigger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 NES też może być :D. I bardziej chodzi mi o nie-RPGi [uraz po RPG-makerze], wszystkie wydają mi sie takie same ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Akurat na NES-a i SNES-a były wydawane najlepsze jRPGi -> Chrono Trigger, Final Fantasy, The Legend Of Zelda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Oooo, ja 7-8 lat temu grałem maniakalnie na emulatorze snesa we wszelkie jRPG w języku angielskim jakie wpadły mi w łapska. Poza powyżej wymienionymi pozycjami obowiązkowymi polecę jeszcze serię Lufia (zwłaszcza 2, która ma świetną muzykę), Earthbound, Super Mario RPG, Breath of Fire, Secret of Evermore itd. Niestety tytuły wyleciały mi z głowy, zwłaszcza te japońskie. ;) Jeśli tyczy się innych typów gier, to jest dużo fajnych, zaraz zrobie update listy jak mi się nazwy poprzypominają: Actraiser (1,2) - Platformówka + symulacja boga Alien vs Predator - beatem up Animaniacs - Zręcznościówka Battletoads & Double Dragon - beatem up Biker Mice from Mars - wyścigi Brutal: Paws of Fury - nawalka Castlevania - platformówka / zręcznościówka Combatribes - beatem up Contra 3 - strzelanka / platformówka Donkey Kong Country (1,2,3)- platformówka Doom Troopers - strzelanka / platformówka Dragon Ball Z: Hyper Dimension - nawalanka E.V.O.: Search for Eden - zręcznościówka / platformówka (ewolucja od prostego organizmu do ... nie pamiętam już :D) Front Mission - strategia turowa Harvest Moon - symulacja farmera Hook - platformówka International Superstar Soccer Deluxe - najlepsza piłka nożna na snesa Killer Instinct - nawalanka z ładnymi prerenderami King of The Monsters - beatem up The King of Dragons - beatem up Kirby (różne części) - platformówka Knights of the Round - beatem up Metal Warriors - strzelanka / zręcznościówka, fajne multi, wybiera się mecha i walczy na specjalnych planszach Ogre Battle - strategia turowa Power Instinct - nawalanka Rock 'N Roll Racing - wyścigi Samurai Shodown - nawalanka Shadowrun - gra akcji z elementami przygodówki i rpg Spawn - bodajże beatem up Sunset Riders - strzelanka / beatem up Super Adventure Island (1,2) - platformówka Super Bomberman (sprawdź serię) Super Castlevania 4 Super Double Dragon - beatem up Super Ghouls 'n Ghosts Super Punch Out - boks z dozą komedii Super Turrican (1,2) Teenage Mutant Ninja Turtles - beatem up Total Carnage - strzelanka U.N. Squadron - strzelanka Wild Guns - dziki zachód, strzelasz do wszystkiego co się rusza :) Zombies Ate My Neighbors - Łazisz i rozwalasz zombiaki ratując ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Akurat na NES-a i SNES-a były wydawane najlepsze jRPGi -> Chrono Trigger, Final Fantasy, The Legend Of Zelda. no wiem, ale [rzez RPGmakera mam uraz właśnie do jRPGów :D Aw Zeldy bym nie nazwał RPGiem az tak bardzo [ale najlepsza seria gier EVER :D - oprócz dwójki na NESa, paskudna] A przy okazji -zna ktoś coś podobnego do Zeldy? Nawet niekoniecznie na SNESa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ogólnie to na snesie gra się głównie w jrpg oraz beatem upy... ewentualnie jakieś strzelanki. ;) A jak ktoś kocha wirtualnie naparzać się po gębie, to oczywiście Neo Geo - must have! :) Tam to są piękne sprity 2D, nic tylko rippować. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 a jakiś stosunkowo krótki jRPG na SNESa? żebym szybko skończył i sie przekonał że to fajne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 W miarę krótkie mają najczęściej gorszy gameplay i fabułę. Zastanawiam się nad Robotrek... hmmm... Wiesz co? Super Mario RPG jest całkiem w porządku, znajome klimaty, nieskomplikowana fabuła, całkiem przyjemna gra, miła dla oka grafika i fajne outro z tego co pamiętam. A co do gry w stylu Zeldy, to pamiętam jedną taką świetną graficznie... ale po japońsku. Zawsze chciałem ją przejść bo zapowiadała się na super grę, ale grać z krzakami nie było sensu. Może ktoś przetłumaczył, poszukam jak nie zapomnę. update: Ta gra chyba dalej jest nieprzetłumaczona bo nigdzie nie mogę jej znaleźć. Sprawdź jeszcze Soul Blazer i Terranigma (chyba coś w stylu Zeldy właśnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ja tam kiedyś na NES`ie to grałem w Battletoads & Double Dragon, Double Dragon 2, Goal 3, Mortal Kombat 3. Oczywiście polecam te gry które wymieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 To jest wątek o SNES, drogi Vardi. Swoją drogą chyba zaraz ściągnę i odpalę Wild Guns. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 To jest wątek o SNES, drogi Vardi. Swoją drogą chyba zaraz ściągnę i odpalę Wild Guns. :) Ktoś tu wspomniał o NES to tak dopisałem tylko. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ja jeszcze dopiszę, że można pograć w Super Puyo Puyo/Kirby's Avalanche, ale ta oryginalna wersja (Super Puyo Puyo 1 i 2) ma dziwną, przesłodzoną (no i według mnie średnio estetyczną) otoczkę, z KA jest lepiej, ale jeśli nie lubi się Kirby'ego, to odpada. Jeszcze można sobie 'pyknąć' w: Another World - platformówka w filmowym stylu Clayfighter 1 i 2 (;p) - bijatyka Earthworm Jim 1 i 2 - platformówka Lemmings 1 i 2 - logiczna Q*Bert 3 - logiczno-zręcznościowa, w późniejszych levelach z nastawieniem na to pierwsze Super Mario Kart - wyścigi Super Tetris 3 (2 ma okropną muzykę i jest nijakie) - logiczna Tetris Attack (niech nazwa was nie zmyli - tak naprawdę to twórcza modyfikacja tetrisa) - logiczna Troddlers - logiczno-zręcznościowa Worms - strategiczno-zręcznościowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Oooo, ja 7-8 lat temu grałem maniakalnie na emulatorze snesa we wszelkie angielskie jRPG jakie wpadły mi w łapska. angielskie jRPG :D fajnie brzmi :P jak polski barszcz ukraiński :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Moim zdaniem nie warto wymieniać gier, których lepsze wersje znajdziesz na innych platformach, a już na pewno konwersji np. z pieca. Jest tyle fajnych gier na snesa, że nie warto zajmować się nań takimi tytułami jak Another World, Earthworm Jim, Lemmings, Q*Bert czy Worms. Clayfightersy są cieńkie, Super Mario Kart w porządku, ale wolałbym już Mario Kart 64. :) Natomiast przyznam rację co do Super Tetris 3, Super Puyo Puyo (i nie uważam by 1 i 2 były przesłodzone :P). btw. polecam jeszcze Ken Griffey Jr. Presents: Major League Baseball - najlepszy baseball na snesa. Ten sport jest ogólnie nudny, ale gra wypaśna. @up: Poprawione. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Q*Bert 3 był tylko na SNES-ie, na chociażby takim Mega Drive go nie ma. Wyróżnia się wśród wcześniejszych części tym, że są różne levele, a nie ciągle jedna i ta sama piramidka. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Hehe... będzie w co grać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi