Sadim Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Jak zrobić aby po wczytaniu room`u sprite pojawił się po jakimś określonym przezemnie czasie? np. po 20s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 w create obiektu wpisz: alarm[0]=20*room_speed w alarm 0: sprite_index=dany_sprit Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadim Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 no i coś nie chce działać :/ Wpisałem tak jak tu podałeś i w ogóle się sprit nie pojawia :/ Może sprecyzuje troszkę pytanie bo trochę tam namotałem :) Przygotowuje room`a w którym ma być menu i chcę aby po pokazaniu się tła i uruchomieniu muzyki w tle pokazał się napis z tytułem gierki. Ten apostrof jest zbędny. ;) Dawidsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 tworzysz object i create dajesz mu alarm[0] = 50 a w alarm 0 tego objectu dajesz klocek rysowania tekstu albo sprita i dodajesz ten object do roomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Kuzde a co ja niby napisałem... <_< Wpisałeś nazwie sprita ? Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadim Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Tak wpisałem i wszystko się uruchomiło a sprita nie było wogule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 a czy wstawiłeś obiekt do roomu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadim Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Tak wpisalem nazwe sprita poprawnie stwożyłem obiekty i dodałem do rooma czy jest możliwe żeby background przykrywał sprita?? bo zrobiłem to samo z textem i też nie było go widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 a czekałeś 20 sekund :P Może zmniejsz czas alarmu np na 1 sekundę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadim Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Tka też tego prubowałem ale nic się nie pojawia :? Dobra już mam znalazłem błąd :) Dzięki za pomoc pozdrawiam Sadim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 rotfl :D, moze ten sprite wogole nie istnieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadim Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Mam jeszcze jedno małe pytanko :) jak dodać wspułżędne do tego kodu sprite_index=dany_sprit prubowałem dodać parametry w nawiasie i zmienić to na draw_sprit ale nie wyszło Szykuje się warn za ortografię, jeśli nie będziesz pisał poprawnie. :/ Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 sprite_index=sprite_napisu <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadim Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Dziękuje za pomoc i przepraszam za niepoprawną pisownię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi