M@ti002 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 witam mam 2 problemy. otoz robie platwormowke i chcialbym wiedziec jak to zrobic zeby: 1.mam takiego bossa, na ktorego nie da sie naskoczyc, ale to juz szczegol (niewazne). ten boss ma po odstepie 2 sek. skakac na ok. 400 pixeli w gore i w strone gracza (hero) ale tak, zeby na nim mial wyladowac ( jakby mial na celu zmiazdzyc go swoim ciezarem). 2. jak zrobic healthbar :D? wiem, ze glupie pytanie ale daje w create hero: - draw healthbar - daje wszystkie mozlwosci pozycji (x i y) - ustawiam sobie kolor - potem daje set healthbar to 100 - i przy kolizji z przeciwnikiem daje set healthbar to -10 w czym tkwi problem? :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 1. Zaraz dam przykład. 2. W draw rysuj healthbara, a x i y to jego paramenty, zależne od jego pozycji :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 1) No Mistrzunio jakos nie widze tego przykladu 2)tyle to i ja wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 bo rysujesz draw helthbar w create a powinno byc w step/draw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 @Propaganja: wielkie dzieki! pomoglo! a co do tego miazdzenia... jest na to jakis kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 zaraz zrobie ci przyklad tego miazdzenia i dam edita ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 w razie czego mam niezarejestrowanego GM 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 https://gmclan.org/up900_11_przyklad_skok.html plosie :D troszke kombinowałem bo dziwne rzeczy działy sie z move toward point i musiałem robić na x'ach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Chyba nie o to chodziło :P https://gmclan.org/up1726_11_przyklad_skok_1__RE.html Tak bedzie dobrze :D Troszkę podrasowałem ten przykład ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zrobiłem ci takiego bosa wraz z AI. Ale za to życzę sobie być w creditsach bo dość długo to robiłem :P PLIK :) Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 @Zychu: no nie o to mi chodzilo tzn. zeby skakal bez spacji ale i tak umieszcze cie w creditsach za dobre checi :thumbsup: @spyro: mniej wiecej to na co czekalem. jestes w creditsach rowniez @Marek.S: niestety nie moge twojego przykladu odtworzyc bo nie mam pro... ale za dobre checi rowniez jestes w creditsach! :thumbsup: a co do healthbara... wiem ze byl taki temat ale nie znalazlem go juz. a wiec, jak zrobic HUD (zycie i punkty) np. na dole ekranu taki prostokat na cala szerokosc i na nim zycie, punkty, itp. UWAGA! ten pasek ma sie przesuwac wraz z roomem (zeby byl caly czas widoczny w pelnej okazalosci)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi