Sylwester Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Witam. Jak zrobić gdy np. mam 3 życia to wyświetlają się 3 jakieś sprity. i gdu strace 1 życie to jeden sprite znika. No wiecie o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Create: spr=spr_serduszko Draw { var xx, temp; xx=lives; temp=sprite_index sprite_index=spr; repeat(lives) {draw_sprite(spr,-1,x+0+(xx-1)*sprite_width,y+0); xx-=1}\ } Pozdrawiam Marek :) Edit: Można również to zrobić za pomocą warunków jeśli życie = 4 to sprite_index = sprite z 4 serduszkami, ale to by było trochę więcej zabawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 wyskakuje bład. ale gdzie są napisane współrzdne w jakim mijscu one bedą? mógłbyś mi dać jakis prosty przykład z wykorzystaniem tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Oj sory przypadkowo postawił mi się znaczek \ { var xx, temp; xx=lives; temp=sprite_index sprite_index=spr; repeat(lives) {draw_sprite([b]spr,-1,x+0+(xx-1)*sprite_width,y+0[/b]); xx-=1} } te pogrubione to pozycja w tym przypadku będzie działać jak relative jak chcesz inaczej zmień sobie x+0 i y+0 na dowolne wartości :) Edit: nie można pogrubić w tekście oznaczonym jako kod, ale chodzi mi o tą ostatnią linijkę :P Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 już mi Marek wszystko powiedział. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Jest też klocek w sekcji score, ale Marka sposób jest bardziej profesjonalny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi