artimal Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 jak się robi aby na początku gry został odliczany czas a jak dojdzie powiecmy 2min.to przechodzi do następnego rooma? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Na minuty nie ujdzie zrub tak i zobacz czy sie spodoba: Zrób object TIME w create daj code time = 0 w stepie daj code time + 1 a potem if time = 2000 \\ To czas { room_goto(twujroom) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Bez sensu z tym step, zrób w create, że alarm za ileś tam, w alarm(0) i w nim daj te time+=1, oraz odnośnik do alarmu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielBGRJ Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 1. Tworzysz objekt - "time_controller". 2. Dajesz mu event-> create. W action klocek "set alarm"->ustawiasz alarm na 3600 step (zakładając, że room speed = 30). 3. W event->alarm 0. W action klocek "go to next room". 4. W pierwszym roomie daj objekt "time_controller" gdzieś na planszy. I tyle! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 NIE ZNASZ SIE xD MASZ PRZYKLADA https://gmclan.org/up2192_11_Czasu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Trzeba mu bylo powiedzieć, żeby pokombinował z alarmami. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 a mógłbym przysiądz że 3 dni temu odpowidalem na identyczny temat... PS: Kazdy z was podał dobre rozwiązanie... ale jak juz ustawiac alarm na sekudny to nie lepiej wam zamiast liczyc ile stepów to sekunda napisac poprostu ilosc_sekund*room_speed ? np 10*room_speed i macie 10 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 PS: Kazdy z was podał dobre rozwiązanie... Sie wie B) (lolz : P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 no dzięki za wszystkie odpowiedzi wybrałem link orientala i całość przepisałem po prostu do swojej gry <lol> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 no dzięki za wszystkie odpowiedzi wybrałem link orientala i całość przepisałem po prostu do swojej gry <lol> Czyli niczego się nie nauczyłeś, tylko skopiowałeś bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 dokładnie i właśnie dlatego nie podoba mi sie gdy np: to tematu wbija wszechmogący tymon z gotowym już przykładem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 @pablo: Jeżeli się w przykładzie opisze która funkcja za co odpowiada, to początkujący ci co chcą się nauczyć, wrócą do tego przykładu i zobaczą jak ta funkcja została użyta. Przynajmniej ja tak robiłem jak zaczynałem :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Zgodzę się z tobą Marmot w 100% jak przykład jest opisany to ten kto chce się nauczyć to się nauczy a jak ktoś nie chce to i tak się nie nauczy. Nawet jak byś mu napisał cały artykuł o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi