Bruce Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 jak zrobić ekwipunek atki jak w diablo jak włoże miecz i zbroje to jak zamkne okno ekwipunek to aby postać też się zmieniła to znaczy idą skille ataku i obrony i zmienia się wygląd postaci ! proszę o przykład ! pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 29 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 Racja, ja tez mysle o zrobieniu takiej gry... Niech ktos nam pomoze! :sp_ike: mam juz projekt "kartkowy" :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 29 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ze zrobienie takiego "ekwipunku" to nie tylko wstawienie kilku klockow... Nawet jesli komus chcialoby sie zrobic cos takiego nie sadze zeby oddal to od tak... a NAWET jesli to i tak nie bedzie to prawdopodobnie takie jak byscie chcieli bo wariacji ( odmian jesli ktos nie mial statystyki ;) ) tego rozwiazania jest naprawde wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Listopada 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 Poza tym jesli wiesz, ze nie umiesz tego zrobic (calkiem pokaznego kawalka kodu), to nie rob takiej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 30 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2004 ale tu chyba piszę się o problemach z Gm'em więc jak bym nie powiedział że robie taką grę to byś pewnie jakiś skrypt napisał ! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Listopada 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2004 Nie, po prostu za duzo z tym roboty. To nie jest tylko parenascie linijek kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Tu trzeba zastosować tablice 3 wymiarową, i dużo nad nią spędzić czasu :P Kodu jest bardzo dużo, i trzeba wziąśc pod uwage jego optymalizacje. Ponieważ jeżeli wszystko się walnie w Step gra w trakcie otwierania ekwipunku zamieni się w pokaz slajdów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 ... pokaz slajdów na zepsutym projektorze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Tu trzeba zastosować tablice 3 wymiarową, i dużo nad nią spędzić czasu :P Kodu jest bardzo dużo, i trzeba wziąśc pod uwage jego optymalizacje. Ponieważ jeżeli wszystko się walnie w Step gra w trakcie otwierania ekwipunku zamieni się w pokaz slajdów :] <{POST_SNAPBACK}> Wiesz Sadam... tak siedze i mysle... i nie moge sobie jakos wyobrazic do czego potrzebny Ci ten 3 wymiar. Ja bym to spokojnie zrobil w 2 wymiarach. No i czemu wy mowicie o tablicach jak o czym do czego nie powinno sie zblizac bez odpowiednio dlugiego kija ? :huh: Przeciez to jeden z latwiejszych do nauczenia i najwygodniejszych w uzyciu sposobow przechowywania danych jaki kiedykolwiek wymyslil czlowiek :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Choosen Ja jeżeli już coś robie to przeważnie na tablicach 3 wymiarowych. Nie wiem chyba mi po prostu wygodniej :]. Co do zrobienia w 2 wymiarach. Ty wszystko zrobisz nawet w 1 wymiarze :P Co do tablic , chodzi mi oto że na projekt któremu trzeba poświęcić bardzo dużo czasu, trzeba wysilać swoje szare komórki do stanu martwego oslupienia , powoluję się osoba nic niewiedząca o tablicach =/ . Więc odrazu uprzedzam go że trzeba tam zastosować 'Tablicę X wymiarową ( zamiast x wstaw co chcesz :)' . Osoba taka jeżeli zobaczy oco chodzi albo projekt porzuci albo zacznie się uczyć tablic x wymiarowych... PS. - Tablice wymiarowe to chyba jedna z prostszych rzeczy w gml'u a jej znajomość naprawdę się później przydaje.... Pamiętajcie o tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Hmmm a mi się zawsze wydawało że w Game Makerze można robić tablice jedno i dwu wymiarow i chyba tylko takie są dostępne , ale może o czymś nie wiem, albo nie chodziło Ci o GML Sadam. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Pewnie Basic4GL odbił mu do głowy xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi