hugos147 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Więc mam zrobiony pasek życia, wzorowałem się na 1942, ale mam jeden problem gdy włączam gre widze mój pasek ale gdy sie poruszam pasek nie podąża za graczem. Tzn. pasek zostaje w miejscu i nic nie widać. Moze ktoś podać skrypt lub powiedzieć jak zrobić to w klockach? Chce aby pasek życia podążał za graczem ale żeby cały czas był u dołu strony. Prosze o pomoc! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Trzeba dodać do skryptu wyświetlania podążanie za viewem przy współrzędnych x i y: "+view_xview[aktualny view]" dla x i +view_yview[aktualny view] dla y. Zamiast np. wstawionej wartości x "32" dasz "32+view_xview[0]". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Proponuje Ranmusowi aby ustawil blokade zakladania tematu w dziale pytania.... itp. dopuki nie poszuka sie na forum. (Np. chcesz zalozyc temat, ale przycis od zakladania sie nie pokazuje dopuki sie nie poszuka). Mam nadzieje hugos147 ze nie musze ci tlumaczyc co masz teraz zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Jakim a możesz podać mi cały skrypt i powiedzieć dokładniej gdzie go wkleić ? Nic nie rozumiem z tego skryptu ja to robiłem w klockach więc nie wiem gdzie ja to mam wkleić. I jak ten skrypt wygląda cały ? Napisz cały skrypt. Micanser, wiem co zrobić i sorki ale szukałem to 2 godz. i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Lol to ta funkcja (Micanser) chyba by musiała być tak rozbudowana, że to pojęcia nie ma. Bo ponieważ skąd ma skrypt wiedzieć czy uzytkownik znalazł odpowiedź na pytanie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Jakim a możesz podać mi cały skrypt i powiedzieć dokładniej gdzie go wkleić ? Ty nie masz skrypty wklejać, tylko starać się je zrozumieć ;). Tutaj masz podobny temat: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=4707&hl= Dodaj to, co wskazałem do współrzędnych wyświetlania paska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Może ktoś inny pomoże ? Zrobiłem Step i dałem skrypt: "32+view_xview[0]" "39+view_yview[0]" I błąd nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Może ktoś inny pomoże ? Zrobiłem Step i dałem skrypt: I błąd nie rozumiem. A gdzie masz klocek z wyświetlaniem paska? Tam masz to wrzucić; nie w osobnym skrypcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mam coś takiego: - Create - No More Lives - No more health - Draw I ja wchodze w draw daje Execute code lub Execute Script wklejam ten kod i przywłączeniu gry mam błąd: COMPLITATION ERROR in Script: script3 Error in code at line 2: "39+view_yview[0]" at position 2: Variable name expected Moze prosciej będzie jak ci dam link do mojego projektu i ty mi to zrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Nie czytasz moich postów. Wklej to po prostu do klocka z wyświetlaniem paska (gdziekolwiek to masz). I przyswój sobie składnię, bo widać - nie wiesz, dlaczego wyświetla Ci się błąd (lekturka helpa by nie zaszkodziła ;)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Może ja ci dam projekt i ty mi to zrobisz? Ja to zobnaczei poźniej zrozumiem ok? GG 5899698 Napisz to dam link tak bedzie prosciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 OMG! Rusz głową! Draw: draw_set_color(c_black); draw_rectangle(view_xview+16,view_yview+16,view_xview+316,view_yview+48); draw_set_color(c_green); draw_rectangle(view_xview+16,view_yview+16,view_xview+health*3,view_yview+48) I wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Teraz to żeś mu dowalił kapiszona, kryniak. hugos, weź klocek Draw A Health Bar, daj go do Draw i wstaw w wartość x "32+view_xview[0]", a w wartość y "39+view_yview[0]", oczywiście bez cudzysłowów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No właśnie, błąd wywala ze względu na cudzysłów. Polecam dokształcić się z GML'a - artykuły oraz dokumentacja pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ok, poradziłem sobie z problemem. Zamykam temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Tak ?? Hmm, jakoś nie zauważyłem - ciągle jest otwarty :P Weź go zamnnij pożądnie, bo może się nie domknął... xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi