Micanser Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jest to dopiero silnik samej gry (no coz, ja wam menu narazie nie pokarze, sadze ze wolicie silnik gry). link http://www.gmclan.org/uploader/863/kar.rar screen Sterowanie jest jak w grach fpp, tylko ze za pomoca X i Z zmieniamy pietro (narazie mozna zmieniac w dowolnym miejscu, wiec nie dziwcie sie ze mozna latwo sie zaciac zmieniajac pietro) Wykorzystalem przyklad mgly Tymona. Poszukajcie bledow i powiedzcie co wam sie nie podoba i co zmienic. (i oczywiscie ocencie) Słyszałeś o czymś takim jak szablon? Warna nie dam, bo ładnie to opisałeś, ale skoro obowiązuje coś takiego jak szablon, to korzystaj z tego, OBOWIĄZKOWO. Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 ściągne i dam edita: kurde nie ściągne od 2 minut mam 4%,coś mi net szfankuje;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Bardzo ładne, udało ci się stworzyć całkiem niezły, mroczny klimat. Podoba mi się również to że podczas poruszania się po wyższym piętrze widać jakby w oddali piętro niższe. Niestety przykład mgły Tymona dodaje realizmu ale trochę dezorientuje. Silnik oceniam na 4 gwiazdki, a jeśli zrobisz z tego jakąś dobrą grę spokojnie to możesz liczyć na 5 gwiazdek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zawszę mogę go przerobić pod taką grę. Choć efekt wg mnie jest zadowalający. =) Ja daje 5/5. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Sprobuje zrobi efekty cieni, i jesli bedzi wygladac lepiej, zrezygnuje z efektu Tymona :P . Nie najlepiej wyglada bo dalem za duzo lamp (te kwadraty z bialymi kolkami na gorze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Sorki za drugi post po rzad, ale z powodu ze mi sie nudzilo i jest niedziela, postanowilem troche popracowac, dodalem strzelanie i efekt cieni. Powiedzcie co poprawic i najlepiej jak poprawic. http://www.gmclan.org/up863_4_kar1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A pierwszego posta zaktualizować to nie łaska -_- ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A pierwszego posta zaktualizować to nie łaska -_- ? Jak się wyedytuje posta to nie widać, że coś tam jest dopisane. Chyba, że ktoś to poprawił. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 w sumie zarabiscie ale te czarne kwadraty troche wkurzają ;P zbyt waskie korytarze przez co nic nie widac, zrezygnowalbym z tego efektu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 w sumie zarabiscie ale te czarne kwadraty troche wkurzają ;P zbyt waskie korytarze przez co nic nie widac, zrezygnowalbym z tego efektu.. Planuje zmienic ten efekt na troche lepszy, ale nie wiem jakie rozwiazanie bedzie najlepsze. Po za tym moge go toche zmodyfikowac, przez co bedzie wiecej widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 No silnik jest naprawdę dobry tylko korytarze są za wąskie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 ładne ładne ładne ale daje 4 gwiazdki bo czasami podłoga się przesówa nawet o 15 pixeli O_o xD fajny klimacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Nie no silnki fajny ale widze że mi nie pujdzie bo już się zacina. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A jakigo masz kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrixx Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Silnik fajny jeżeli wyjdzie z tego jakaś dobra gra od razu dam 5 gwiazdek na dzisiaj 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A jakigo masz kompa? Słabego ale i tak gothic II chodzi. 500 mHz procka 256 ramu reszty chyba nie trzeba podawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Malo na tym procku, mozliwe ze jednak bedziesz mogl zagrac, bo musze zrezygnowac z efektu Tymona (zbyt pamieciozerne jak mape rozbuduje, z innymi efektami ciemnosci tez mozna sie pozegnac, bo tez pamieciozerne, zostanie tylko efekt cieni, moze troche poprawie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 No chba ze dodasz opcje ustawiania detali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorpion Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dla mnie, to ten przykład zasługuje już na 5/5. Dodać potwory i jest jeden z najlepszych horrorów w GM-ie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 @Mik: To rób tą mgłe na małym polu, np. left = view_xview[0] - 160; right = view_xview[0] + view_wview[0] + 160; top = view_yview[0] - 160; down = view_yview[0] + view_hview[0] + 160; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 @Mik: To rób tą mgłe na małym polu, np. left = view_xview[0] - 160; right = view_xview[0] + view_wview[0] + 160; top = view_yview[0] - 160; down = view_yview[0] + view_hview[0] + 160; Dzieki za pomysl, uzyje go, ale i tak znalazlem inne rzeczy bardziej zwalniajace, za kilka dni demo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi