kryniak Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zrobiłem prosty przykład obracania się kursora w kierunku, którym się porusza jak w Worms 3D. LINK: https://gmclan.org/up739_11_myszka.html Creditsy nie wymagane :) Enjoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 x = mouse_x; y = mouse_y; if( !( xprevious div 2 == x div 2 && yprevious div 2 == y div 2 ) ) { image_angle = point_direction( xprevious, yprevious, x, y ); xprevious = x; yprevious = y; } Ten sam efekt. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ale mój krócej napisany :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja tam zawsze wolałem używać matematyki niż wyręczać się wbudowanymi funkcjami. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja tam nie lubię myśleć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Lepszy efekt jest gdy zrobi się to tak: move_towards_point(mouse_x,mouse_y,point_distance(x,y,mouse_x,mouse_y)-5); if (speed != 0) image_angle = direction; Ale nad takim czymś bym nie pomyślał 8p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 O lol fajny przykład... Mi się przydał bo robię pewną zręcznościówkę :P 9/10 ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Dobry przykład, ale gdy o trochę przesunę mysz, ona ustawia się w kącie podzielnym przez 45 stopni. 6/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Spoko ten przykład, serio. Tylko tak jak mówi Jaklub, strasznie wierzga kursor gdy się lekko przesunie ;/ . 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 kiedyś też zrobiłem coś takiego wyszedł ten sam efekt ale nie podoba mi się coś takiego, ładnie wygląda ten zaproponowany przez Konrad-GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 tymon zawsze psuje efekt, piszac 2 razy lepszy przyklad w 30 sekund. trudno. mi to tam rybka, to kilka innych zawiera go w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi