PanciK Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam :) Robie gre w stylu little fighter i aktualnie pisze AI do tego :P Brakuje mi jeszcze skrypciku na to by przeciwnik obracal sie w strone bohatera?? Znacie jakies?? Z gory THx Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 potrzebne są 2 obrazki jeden w lewo 2 w prawo i potem jeśli x jest większe to w lewo i na odwrót. albo spróbuj z: if "w lewo" //tu kod na sprawdzenie kierunku {dirx=-1} if "w prawo" //tu kod na sprawdzenie kierunku {dirx=1} draw_sprite_ext(sprite,-1,x,y,dirx,1,0,-1,1)//dirx= -1 w lewo a 1 w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 potrzebne są 2 obrazki jeden w lewo 2 w prawo Lepiej jeden sprit i skrypt image_xscale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jeden sprite if if x<bohater { image_xscale=1 } else { image_xscale=-1 } chyba tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 A NIE WY CHEREDYDZY, JA WAM POKARZE MUJ SPER-WYALIONY PŻYGŁAT LITEEL FAITERRR ! Naści: https://gmclan.org/up1726_11_LITTLE_FIGHTER.html :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanciK Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Yeah dziala THX :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Nope :P Zawże fam pomogee jag mnuie garzdy pobrozi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Yeah dziala THX :) które? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 A ja mam taki problem że jak mnie przeciwnik zabije to wyskakuje taki błąd: ERROR in action number 1 of Step Event for object object4: Error in code at line 15: if x < object0.x at position 17: Unknown variable x Nie wiem jak temu zapobiec :( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Poprzedzić if instance_exists(hero) {ta kacja} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Poprzedzić if instance_exists(hero) {ta kacja} Dzięki już działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi