Gromojar Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Założyłem ten temat ponieważ nie wiem jak zrobić eliminacje przeciwników tak jak w mario. Tzn.że jak ja skocze na chłopka to on ginie a jak on mnie dotknie jak stoje na podłożu to ja gine. Serdecznie proszę o pomoc. Pisze na klockach więc prosze o jakiś przykład albo coś. Niewiem czy nie było tego tematu bo jak szukałem w szukajce to nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 A opcja szukaj to nie istnieje. Przykład z oficjalnej strony GM-a także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromojar Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Przecierz pisałem że niemogłem znaleźć w szukajce jak szukałem Sry za Dp ale jest przykład na oficjalnej stonce ale ja z tego przykładu nic nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 A jaśniej opisane tam być to nie mogło... jeśli pozycja y jest mniejsza od pozycji y wroga { zniszcz wroga } jeśli nie { zniszcz gracza } GML: if y<other.y-4 { with(other) instance_destroy() } else { instance_destroy() } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Sry za Dp ale jest przykład na oficjalnej stonce ale ja z tego przykładu nic nie rozumiem Wiesz, co to w ogóle Double-Post? EDIT: Najlepiej przeczytaj całą dokumentację PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromojar Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 A gdzie mam to wkleić ten kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 <_< Do kolizji playera z wrogiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromojar Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Dzięki NIE DZIAŁA jak sprawdzam script to pisze mi unspected symbol na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Przekopiuj tutaj ten skrypt :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 bo jak kopiujesz cos do GMa to na poczatku pojawiaja sie dziwne znaki. Najlepiej przepisz ten kod. Przy okazji czegos sie nauczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Właśnie, bo tutaj w jest inna czcionka niż tam :P (Tu jest Courier a tam Courier New albo odwrotnie xD a GM czyta tylko jedną z tych...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi