Gość Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Mam problem. Chcę zrobić grę 3D, w której podłoga będzie leżała poziomo. Jest taki przykład ale zapisany w .exe (nie każdy chce ujawniać swoje prace :P). Podałby ktoś chociaż jakiś kod? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Do helpa zajrzeć nie łaska? :3 d3d_draw_floor(x1,y1,z1,x2,y2,z2,texid,hrepeat,vrepeat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Zobacz mój przykład, który kiedyś zrobiłem: https://gmclan.org/up1789_11_PRZYK_AD_FP.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A jakieś dla niezarejestrowanej wersji? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 W niezarejestrowanej wersji nie zrobisz gry w 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A jakieś dla niezarejestrowanej wersji? ;) W niezarejestrowanej wersji nie zrobisz gry 3D EDIT: Micanser byłeś szybszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Mam taki przykład w 3D dla niezarwejwstrowanej wersji ale jest w .exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Mam taki przykład w 3D dla niezarwejwstrowanej wersji ale jest w .exe A skąd wiesz, że jest dla niezarejestrowanej wersji skoro plik jest w .exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Bo jak zrobiłem przykład z kodem na zarejestrowanym GM pod formatem .exe to mi wyskoczył error, że tylko dla zarejestrowanej wersji. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Do otwarcia pliku .exe zawierającego bajery dla zarejestrowanych, nie potrzebujesz zarejestrowanego Game Makera :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A skąd wiesz, że jest dla niezarejestrowanej wersji skoro plik jest w .exe Bo jak zrobiłem przykład z kodem na zarejestrowanym GM pod formatem .exe to mi wyskoczył error, że tylko dla zarejestrowanej wersji. <_< Co ma ciasto do kotwicy? :blink: Z tego co wiem, istnieje jeden przykład gry 3D pod GM'a 5.x. Możesz go poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Przykład Dark Maximal'a d3d_draw_floor(x1,y1,z1,x2,y2,z2,texid,hrepeat,vrepeat) jest dobry tylko, że jak wczytuję grę to wyskakuje błąd: Unknow variable x1 :blink: Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Przykład Dark Maximal'a d3d_draw_floor(x1,y1,z1,x2,y2,z2,texid,hrepeat,vrepeat) jest dobry tylko, że jak wczytuję grę to wyskakuje błąd: Unknow variable x1 :blink: Dlaczego? Bo musisz tam wpisać wartości podłogi, a nie podstawiać puste zmienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Bo musisz podstawić za te słowa wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Tzn. muszę wpisać: d3d_draw_floor(wartość,wartość,wartość,wartość,wartość,wartość,texid,hrepeat,vre peat)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Za tamte pozostałe też podstawiasz jakąś wartość ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 mi się wydaje że tłumaczenie mu tego nie ma sensu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Do otwarcia pliku .exe zawierającego bajery dla zarejestrowanych, nie potrzebujesz zarejestrowanego Game Makera Chyba, że sam robiłeś plik na niezarejestrowanej wersji GM-ma to wtedy nie ma szans xD Ta, popieram pabla<numerki, z tym niebieskim kolesiem w avatarze :P (Link, a jakże ! Zelda rox :D)>... A tobie, Bedi, radzę zajrzeć do Helpa w celu zaczerpnięciu nieco informacji o tych... Ffffff... "Zmiennych" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi