micryb93 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 FAQ klocków. Piszcie co i jak tworzy się za pomocą klocków. Przyda się to tym którzy nie znają języka GML :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Uhm, lal ?? Przecież klocków nie trzeba tłumaczyć w ogóle - one mają własne opisy... -.^ I są najprostszą z możliwych rzeczy do robienia w GM-mie - a co, myslałeś, że początkujący szukają jak używać klocków ?? Bo ja nie widziałem, więc chyba nie mają z nimi problemów - w końcu klocki są specjalnie dla początkujących, którzy nie znają jeszcze zbyt dobrze GML-a... To po co ten temat...? :P A FAQ jak już to tylko do kodów, o, bo jak mówiłem <klocki go nie potrzebują ponieważ mają własne opisy i są stworzone specjalnie dla początkujących tak, aby je zrozumieli>... xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micryb93 Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 W sumie masz racje ale opisy są po angielsku i niektóre klocki nie wiadomo do czego służą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 W sumie masz racje ale opisy są po angielsku i niektóre klocki nie wiadomo do czego służą. Więc se je przetłumacz? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Jak już będziesz tłumaczyć to się podejmij stworzenia, bądź edycji liba z polskimi opisami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micryb93 Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 A jakim programem można takie coś przetłumaczyć jeśli wogóle można chodzi mi o same opisy klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Tym możesz stworzyć taką zakładkę z klockami :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micryb93 Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Nie mogę edytować już zrobionych klocków musiałbym robić nowe. Gdy chce wczytać już zrobione klocki to wyskakuje error opening the file :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Jak już będziesz tłumaczyć to się podejmij stworzenia, bądź edycji liba z polskimi opisami :P Zmierzałem do tego, aby tłumaczyć opisy klocków różnymi translatorami jak np. ten: http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html, a nie żeby tłumaczyć liby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Bo oryginalne są chronione xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micryb93 Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Zmierzałem do tego, aby tłumaczyć opisy klocków różnymi translatorami jak np. ten: http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html, a nie żeby tłumaczyć liby. A jak można edytować wogóle te opisy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Raczej się nie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 A jak można edytować wogóle te opisy?? Nie można ich edytować. Widzę, że nie rozumiesz o czym mówię. Jeśli nie znasz działania jakiegoś klocka i nic nie rozumiesz z jego opisu, to wpisz sobie ten opis do translatora, a on cudownie ci go przetłumaczy i poznasz jego działanie. Teraz już zrozumiałeś? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micryb93 Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Już rozumiem ale jak bym miał tak tłumaczyć to już wolę nauczyć się GML :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 GML się nie nauczysz bez znajomości angielskiego, bo każda funkcja w pliku pomocy (to coś pod F1) jest opisana po angielsku, a nie licz, że ktoś będzie ci podawał jak napisać pojedynczą funkcję na forum :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi