Marmot Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Start tury: 23.02.2007 - 15:46 Temat: Efekt fajerwerków (w formie przykładu) Czas: 24h Do boju :) Wyjaśnienie: Na tą turę robimy program który ma za zadanie tylko i wyłącznie wygenerować efekt fajerwerków przy kliknięciu myszą w dowolny fragment okna. Efekt może zostać wykonany dowolną metodą poza: wklejaniem sprite z gotowym efektem oraz funkcją Create An Effect (w przypadku Game Makera). Dlatego, dla pełnej pewności poza plikiem EXE dajemy źródło programu (dlatego w temacie napisałem w formie przykładu). Dajemy obydwa pliki, czemu? Nie każdy ma zarejestrowanego GM, a na 99% będziecie korzystać z funkcji wyłącznie przystosowanych do niego. A źródło dołączamy dlatego, że ma być to w formie przykładu i żeby nie doszło do oszustw :] . Oczywiście, prace nie muszą być robione w Game Maker, tolerujemy prace robione w czymkolwiek innym :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Pierwszy! Ej to ma być konkurs robienia "głupich rzeczy" czy gier? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Czy gdzieś było napisane, że to konkurs w którym robimy gry? Jest napisane - konkurs dla twórców gier, czyli pojedyncze składniki gier takie jak np. efekty też się nadają jako temat konkursu. Nie musisz brać udziału, nikt ci nie każe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ale chętnie bym se zrobił jakąś minigre, tylko nie wiem jaki temat, a przykłady... <ziewa> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 oj chyba tym razem nie skorzystam, temat troche dziwny a poza tym piątek a ja już dawno nie piłem ;p ale życze powodzenia wszystkim zainteresowanym tematem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 (...) przykłady... <ziewa> !?Q_q?! @Topic: https://gmclan.org/up1072_11_juz.html Skończyłem. Zrobione na klockach, działa w niezarejestrowanym GMie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ale żeś sie blak popisał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 A oto moja pracka http://www.gmclan.org/uploader/863/fajerwerki.gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja dziś nie dam :P I proszę o jakiś fajniejszy temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skell Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Troche lipny temat, szkoda mi czasu na to :). Powodzenia uczestnikom! -Maurycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 hm... mam 2 możliwości: 1. zedytować grę Micansera (tym samym popisując się możliwościami chamstwa) 2. Dać jakiś chłam, jak nikt więcej nie da to będę 3. Zastanawiam się nad projektem nr 1. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja liczyłem że nikt nie odda i będę 1 xD. Teraz jeśli nikt nie odda pracy, to będę 2 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 o, fajnie, w regulaminie ligi nie ma nic o kopiowaniu prac innych, to zabieram się do podmieniania sprite'ów xDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 To przybij supavader :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 hah. Hah. Skończyłem. I nie złamałem żadnego punktu regulaminu! czyli to co robię jest w pełni legalne! Gra (jeśli to można nazwać grą)::innocent: Tak wiem. Jestem chamski :P. EDIT: przepraszam Marmocieee! nieee bij!!!111 xDDDDD Dałem gm6 + exe. 10. W przypadku gdy organizator nakazuje oddawanie źródeł wraz z plikiem .EXE, prac NIE PLAGIATUJEMY. Złamanie tego punktu grozi wyrzuceniem z Ligi 24 bez możliwości ponownego udziału w niej. Marmocie! Informuję Cię, iż tego punktu nie było gdy dawałem swoją pracę. Nie możesz mnie wyrzucić, gdyż po prostu punkt został wprowadzony po moim oddaniu pracy. Regulamin zupdatowany o godzinie 20:37 dnia 23.02.2007 Mój post został napisany 23.02.07 o 18:57 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 FrajerWerka* *I nie jestem żadnym frajerem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Nie chciałbym nic mówić, ale żadna wasza praca nie będzie zaliczona, bo nie przeczytaliście pierwszego posta w którym napisałem jak oddawać prace :P . Przykro mi, a wyjątków już nie robię :] . Poza tym, szykuje się 10 punkt w regulaminie, który będzie obowiązywał od chwili dodania go, czyli do tej tury też :) . EDIT: 10 punkt regulaminiu jest już w nim oficjalnie :) . Jako, że żaden z was nie dorzucił postaci EXE o której pisałem, wszystkie wasze prace się nie liczą, więc także nie podlegają pod regulamin, dlatego przymykam oko na tamte wybryki :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 guXio frajerze przerobiłeś mój plik! No dobra, tutaj plik exe i gm6 http://www.gmclan.org/up863_4_fajerwerki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 ach szkoda zę zadanie mnie przerasta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 ach szkoda zę zadanie mnie przerasta! Chyba żartujesz, nie wierze że nie potrafisz zrobić czegoś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 ach wieczór, jestem zmęczony, a wogóle nie chce mi się myśleć bo w poniedziałek do szkoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 A tu moja praca :D https://gmclan.org/up1584_4_Fajerwerki___.html EDIT: Praca została poprawiona i mam tylko nadzieję ,że zdążyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 @lolek: Jeżeli nie poprawisz pliku do jutra, praca zostanie nie uznana. CZYTAJCIE DO JASNEJ CHOLIBKI TO, CO ZOSTAŁO NAPISANE W PIERWSZYM POŚCIE. Jest tam napisane jak krowie na rowie, że POZA plikiem EXE dajemy źródło, a nie zamiast. Jak dotąd, tylko Micanser oddał poprawnie pracę i jak tak się utrzyma, zgarnie on 3 punkty bez głosowania :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 No to gratuluję wygranej, Micanser... :jezor: :jezor: :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Pliska zaliczcie mi daje nowe, z exe :] Robiłem sam. Erm, no prawie, bo London przypomniał mi x=mouse_x y=mouse_y xD Download THIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 guXio, w tym pliku jest mój gm6, mój przeroniomy przez ciebie gm6 i całkowicie twój exe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Uwaga! Panowie i panie, oto moja praca: https://gmclan.org/up727_4_FAJER.html a kod źródłowy tutaj: https://gmclan.org/up727_4_Fajerwerek_LIGIA_.html Ale kod źródłowy ma hasło, które postanowiłem wysłać Marmotowi, aby on sobie to sprawdził. I tak pewnie będe pierwszy od końca. Ps. A to że czasami nie wystrzeli, do efekt niewypałków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 O kurde, ale wtopa xD Tutaj już jest wszystko moje: LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Dobra nie ma to sensu. Rezygnuję z udziału w tej turze x] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 https://gmclan.org/up900_11_frajerweruk.html ® fajerweruk XD orginalna nazwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi