Dawidsu Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Mam problem jestem zdesperowany. Chcę przenieść bazę MySQL. Oto początek pliku sql. CREATE TABLE `nero_admin` ( `admin_id` tinyint(2) unsigned NOT NULL auto_increment, `admin_rights` char(2) NOT NULL default '', `admin_image` varchar(50) NOT NULL default '', `admin_title` varchar(50) NOT NULL default '', `admin_link` varchar(100) NOT NULL default 'reserved', `admin_page` tinyint(1) unsigned NOT NULL default '1', PRIMARY KEY (`admin_id`) ) ENGINE=MyISAM; DEFAULT CHARSET=latin1; AUTO_INCREMENT=36; Przy próbie przesłania tego pliku prze opcję Importuj w PhpMyAdminie wyskakuje taki bład: zapytanie SQL: DEFAULT CHARSET = latin1 MySQL zwrócił komunikat: #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'DEFAULT CHARSET=latin1' w linii 1 Pomóżcie, jeśli łaska. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lutego 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 CREATE TABLE `nero_admin` ( `admin_id` tinyint(2) unsigned NOT NULL auto_increment, `admin_rights` char(2) NOT NULL default '', `admin_image` varchar(50) NOT NULL default '', `admin_title` varchar(50) NOT NULL default '', `admin_link` varchar(100) NOT NULL default 'reserved', `admin_page` tinyint(1) unsigned NOT NULL default '1', PRIMARY KEY (`admin_id`) ) ENGINE=MyISAM; AUTO_INCREMENT=36; masz mysql 4.0 widocznie na tym serwerze, a nie 5.0 i tyle - stare nie mają charsetów (ja tych nowych nie lubię, bo nie ma kodowania ISO :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Gnysek, i dobrze. UTF starczy na długi czasm a ISO do piachu, bo potem wychodzą takie kwiatki jak u Dawidsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lutego 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 no jak jedziesz na UTFie to się zgadza, wtedy nic ci nie przeszkadza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Jedyny problem z utf jest taki że wiele katalogów nie potrafi poprawnie odczytać słów kluczowych z meta :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi