anhem Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 siema Mam zamiar zrobić super grę taktyczno-multiplayerową. Ma ona bazować na DarkAges/Warcraft , TotalWar, Z i Ageofempires. Ma mieć najlepsze cechy z tych gier. Właściwie to potrzebuję dwóch rzeczy: - Multiplayer - Zaznaczanie jednostek myszą jak w RTS i tworzenie z nich formacji np. formacja jeża Hoplitów... Kto wie jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Poszukaj na przykład tutaj Strona główna Game Makera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Anhem, ja Ci mówiłem kiedyś. RTSa nie napiszesz w GM. Tzn napiszesz, ale będzie po prostu niewydajna. Btw. Odzyskałeś hasło? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anhem Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 He Tymon...może masz rację ale widziałem pare RTS-ów napisanych pod GM jak choćby DA i to pokazuje , że można napisać RTSa ..... A hasło hmm chyba zawsze działało.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Dobry przykła dobrego RTSa w GM to Commando e Conquistare... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 czy zapowiadając gre nie trzeba dawac jakichs screenow czy cos? Pozatym jak widze takie cos jak "Cześć, zrobie zaje....stą grę jak GTA/AoE3/Sims2" itp to rzygać mi sie chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 On nie zapowiada, tylko prosi o pomoc i/lub tworzy team. :] Trochę racja, że to trochę rzucanie się z motyką na Słońce, ale kto wie, może akurat się uda. Nie trzeba od razu rzygać. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Ja ci pomogę :PStrategia oraz Mplay by Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anhem Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 dzięki Marek otworzyłem w GMie tą grę DarkAges i nawet działa dobrze :) ale jakoś nie mogę namierzyć jak tam zrobiono zaznaczanie jednostek.... ...podpowie może ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anhem Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 nikt nie wie jak zrobić zaznaczanie jednostek ? please Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie wiem czy tak. Robisz skrypt który rysuje zaznaczenie. Obiektom dajesz zmienną np: zaznaczona=false; w draw dajesz if zaznaczona==1 then { skrypt_rysowania } else W jakimś obiekcie dajesz tylko tylko kod który sprawdza czy klikasz myszka w obiekt. Jesli nie to odznacza jednostki. Proste jak drut! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi