staniki Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam. Zrobiłem kolejny przykład RPG(nazwa : RPG Example). Grafiki są wzięte z http://www.freemmorpgmaker.com więc nie czepiajcie się mnie o grafiki ;P. Przykład zawiera: - questy - siłę - obronę - wrogów - objekty blokujące - możliwość robienia screenów ( z rozszerzeniem ".jpg") - znaki - małą mapkę ;P Screeny są już spakowane. 100% moja robota. Przykład dla średnio zaawansowanych lub począdkujących. Większość starałem się robić na klockach, lecz jestem tak przyzwyczajony do szybkiego pisania kodem, że niektóre rzeczy napisałem kodem xD. Niestety zapomniałem zrobić w nim itemów i systemu rozmów, ale może w następnej wersji ... ;P Ściągajcie i oceniajcie : link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 To najlpeszy przykład Rpg na GM jaki dotąd widziałem :] Może mi się przyda do czegoś... Dzięks! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Failed to run the game :) Co najwyżej mogę podziwiać exeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 przy odpalaniu z wyskakuje mi błąd: Unexpacted error occured when running te game ( odpalam przez exe i gm6 i mam ten sam bąd) :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Po pierwsze to jest błąd, a po drugie wcale nie ma tego tak dużo. Według mnie nie jest to najlepszy pzykład, widzxiałem lepsze. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Hmm ... wygląda na to, że to błąd w tilesecie. Jest po prostu za duży. Żeby usunąć błąd musicie po prostu zmniejszyć tileseta (w backgrounds) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bada Daba Dablju Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Przykład niemalże świetny. Ja usunęłem w diabły ten tileset i ustawiłem obj_block na visible. Koniec ;) Fajny przykladzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 mętnie to wyjaśniłeś... jakieś dziwne kolizje są. Nie muszę korzystać z przykładu, bo questy mam w lepszym wykonaniu XD Ale to nie czas ani miejse na przechwalanie XD Daję za to 6/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bada Daba Dablju Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Questy też wywaliłem, to jest niepotrzbne mi. Te kolizje na prawdę są dziwne, ba! nawet bardzo dziwne... Nie idzie wyjśc z tej diabelnej świątyni czy cmentarza jak kto woli i tak widzę czarne krążki... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Do tych co myślą że w grze jest błąd. PRZEINSTALUJCIE STEROWNIKI DŹWIĘKU I GRAFIKI!!!! Proste :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi