mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam. Robię grę, z chodzeniem jak w pierwszych częśćiach GTA. (nie,to nie jest kolejna kopia tej gry).Mam z animowaną postać.I tu problem:Gdy postać stoi,nogi cały czas się ruszają :/. Jak zrobić żeby po zatrzymaniu postaci nogi sie nie ruszały? Z góry dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Czego nikt nic nie pisze :( :( :( Kto mi pomoże będe mu bardzo bardzo wdzięczny :( :( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ściągnij sobie przykład Gta a tam jest pokazane jak to zrobić. Możesz także zajrzeć do FAQ tam też jest napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToniX Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Może: Zrób to na chodzenie do przodu (do tyłu też możesz) Event: Key press (Up) - change sprite > wybierasz sprita, np. ludzik_idzie Event: Key release (Up) - change sprite > np. ludzik_stojacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 hmmmm.......a gdzie moge ściagnąc przyklad GTA w pliku gm6 :huh: ToniX ale ja robie nie tylko chodzenie w prawo w lewo w dól i do góry.Ale i tak z góry dziękuje :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 W wyszukiwarce zobacz, wiele razy było to podawane i nawet dzisiaj też to było ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 @UP: Na przykład z tond : http://gamezone.gamescouts.se/examples.html#3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Dźięki wszystkim za pomoc :thumbsup: Ale mam następny problem i niechce robić nowego posta to więc zapisze to tu mam problem ze wsiadaniem i wysiadaniem z auta :( I żeby jak wsiada odtwierał drzwi wiecie o co chodzi :) Pomóżcie :( z Góry dźiękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 @UP W tym przykładzie jest pokazane jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ale napisalem przeciesz żeby bylo widać jak odtwiera drzwi idt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_woozie Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 hmmm w tym przykładzie jest troche głupi zrobione,ponieważ 5 minut się męczyłem żeby wsiaść do auta,a drugie 5 żeby z niego wysiść :blink: Można to jakoś naprawić?Prosze o pomoc Edit: Z wchodzeniem ju odkrylem chyba,ale przy wychodzeniu z samochodu wyskakuje info,i po jego zamknieciu jest znowu gra ,a wyskakujące info nie jest przyjemne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ale napisalem przeciesz żeby bylo widać jak odtwiera drzwi idt :D To zrób se animację. A co do tego żeby nie ruszały mu się nogi: if (speed<=0) { sprite_index=(animacja_bez_ruchu); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Gdzie ten script wpisać? :( powiec please :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 W step... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Jak ktoś może to niech zrobi mi taki przykład bo ja nie wiem jak go zrobic :( a o GML nie mam pojęcia :( .Dobra ja by chcial żebyśćie mi zrobili taki przykład że koleś chodzi to wyglada tak a i ma chodzić nie tylko w prawo w lewo idt wiecie o co mi chodzi :) a jak stoi wygląda tak Chodzi a jak stoi wygląda tak Stanie a jak szczela to wygląda tak Pozycja szczelania a tu szczał jak ma wyglądać Strzał zróbcie taki przyklad z timi scriptami. Z góry dziękuje :) zróbcie ten przykład bardzo proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Tja... To prawie cały engine... Tamten ci nie wystarcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ale jak wziolem z tamtego przyklad to mi cos nie dzialalo jak zmienilem na moje postacie i jeszcze coś dolożylem to w tedy była już tragedia i nic z tego nie wyszlo.A o GML nie mam pojęcia :( Wiem żę wymagam dużo :( ale pomóżcie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToniX Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Też mam podobne problemy... ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Jak ktoś może to niech zrobi mi taki przykład bo ja nie wiem jak go zrobic :( a o GML nie mam pojęcia :( .Dobra ja by chcial żebyśćie mi zrobili taki przykład że koleś chodzi to wyglada tak Chodzenie a i ma chodzić nie tylko w prawo w lewo idt wiecie o co mi chodzi :) a jak stoi wygląda tak Stanie a jak szczela to wygląda tak Pozycja szczelania a tu szczał jak ma wyglądać Strzał zróbcie taki przyklad z timi scriptami. Z góry dziękuje :) zróbcie ten przykład bardzo proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Jak GML'a nie umiesz to dużo nie zdziałasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Piczer ja tu chcem taki przykład a nie czy go zrobie czy nie. :] Dobra nie musicie robić z tym szczelaniem :) tylko zróbcie z chodzeniem i staniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbel 1990 (PL) Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 No mi też by się taki bajer przydał. dlatego dołączam się do prośby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Macie obaj szczęście, że mi się nudziło :D ;) Takie cóś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Wielkie dzięki Adster :thumbsup: Co mam dla ciebie zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 omg -_- "o GML nie mam pojęcia wiec napiszcie mi gre..." i co powiesz że twoja a co mi z tego? Wiedz że miejsce w creditsach mnie nie satysfakcjonuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 A spróbój samemu coś takiego jak "szczanie" zrobić :D Jak w tym co ci dałem masz tak np: if keyboard_check(vk_up) to na podobnej zasadzie po "if" w CREATE pocisku wklejaj if Facio.direction=90 motion_set(90,Facio.speed+5) Pokombinuj jeszcze z akcją w trakcie naciśnięcia spacji, by stworzył się pocisk... Życzę ci powodzenia w kreowaniu własnych gier :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Bardzo wielkie dzięki Adster jest fajny gość :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Wystarczyło poszukać a nawet trafił byś na mój przykład :3 Downlad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_max Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja robie tego gościa ze chodzi nie tylko w prawo w lewo idt :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 omg... chodzi w kierunku direction. Przecież każdy wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi