pablo1517 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 No dokładnie tak jak w temacie. Chce by pewien obiekt spradzał czy koliduje z tylko jednym obiektem objHero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 HELP! instance_place(x,y,obj) Returns the id of the instance of type obj met when the current instance is placed at position (x,y). obj can be an object or the keyword all. If it does not exist, the special object noone is returned. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ja bym to rozwiązał tak: if ( place_meeting( x, y, idobiektu ) ) { //blabla } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 no to brawo za nie rozumienie tekstu... objHero moze byc nawet 255 a ja chec by jakis tam obiekt wiedział kiedy koliduje tylko z jednym objHero a kiedy z wiecej niz jednym kapewu? ID nie będzie znane bo gracze pojawiają się wtedy gdy dołączą do gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 No dżizas, zamiast dawać by ten twój obiekt sprawdzal czy nie koliduje z objektem objHero, których jest 255 na mapce, to daj żeby to objHero sprawdzal, czy nie koliduje z tym twoim objektem, który jest jeden. Proste xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 ale ty kurde bystry... ale pojmij że musze mieć pewność że tylko on dotyka tego pola. Chce by punkty rosły graczowi ktory tylko sam stoi w pewnym polu, nikt wiecej nie moze stac jesli sie chce dostac punkty. (PS: Ja już to rozwiązałem wczoraj cwanym sposobem ale chciałbym cos od bardziej zaawansowanych może znajdą lepszy...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi