adam014 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Grałem w gre skella HappyRunner i spodobał mi sie sopsób poruszania bohatera. Dzieki tej grze napisałem mały przykład pokazujący jak zrobic takie poruszanie :P Sterujemy klawiszem "G". Download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Byka masz w kodzie =) Grawitacja niedopracowana. Kolizje też =) Zamień klocek "Start moving in direction" na coś takiego: if( place_free( x + 5, y ) ) x += 5; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dzieki za rade Tymon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ogólnie to fajne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 I masz kolejnego bleda... gdy sie wyjdzie poza room: restart_room(); O tak powinno byc. U ciebie jest "restart_room" i wyskakuje blad podczas wlaczania... A tak w ogole dlaczego Spacja sie nie skacze tylko jak nacisne "G" a potem puszcze to on dopiero wyskakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dangon, nie czytasz co inni piszą :) Wisznu, nie ma za co ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 No dobra... zapomnialem ze Wisznu napisal ze steruje sie tylko "G" :jezor: Ale blad jest prawdziwy i trza go poprawic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rohan Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 tu jest poprawiony przykład http://www.gmclan.org/up1645_11_zrecznosciowkaengine.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Tymon, jednak mialem racje: Patrz co pisze w Info jak sie wchodzi do gry: W grze skaczemy spacją,i idziemy tylko w jednym kierunku(w prawo). Jesli uzyjesz tego przykladu koniecznie dodaj mnie do Credits! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Napisałem Byka masz w kodzie =)Czyli chodziło mi o źle wklepaną komendę game_restart, tzn. bez (); =3 A czy spacja czy G... kurka! Co to za różnica? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 może być, ale następnym razem testuj przed zamieszczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dzieki za testowanie! Z tą spacja to dziwnie wyszło,zapomniałem zmienic :P Daje już dobrą wersje, powinna byc bez bugow https://gmclan.org/up682_11_zrecznosciowkaengine2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ogólnie nie jest trudne w wykonaniu ale fajny efekt :thumbsup: Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi