TeoTN Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Czy ktoś mi może zamieścić listę nazw do keyboard_check i mouse_check_button Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Jezu, sekundy szukania w helpie. :| Klaffiaturecka: The following constants for virtual keycodes exist: vk_nokey keycode representing that no key is pressed vk_anykey keycode representing that any key is pressed vk_left keycode for left arrow key vk_right keycode for right arrow key vk_up keycode for up arrow key vk_down keycode for down arrow key vk_enter enter key vk_escape escape key vk_space space key vk_shift shift key vk_control control key vk_alt alt key vk_backspace backspace key vk_tab tab key vk_home home key vk_end end key vk_delete delete key vk_insert insert key vk_pageup pageup key vk_pagedown pagedown key vk_pause pause/break key vk_printscreen printscreen/sysrq key vk_f1 ... vk_f12 keycodes for the function keys F1 to F12 vk_numpad0 ... vk_numpad9 number keys on the numeric keypad vk_multiply multiply key on the numeric keypad vk_divide divide key on the numeric keypad vk_add add key on the numeric keypad vk_subtract subtract key on the numeric keypad vk_decimal decimal dot keys on the numeric keypad For the letter keys use for example ord('A'). (The capital letters.) For the digit keys use for example ord('5') to get the <5> key. The following constants can only be used in keyboard_check_direct: vk_lshift left shift key vk_lcontrol left control key vk_lalt left alt key vk_rshift right shift key vk_rcontrol right control key vk_ralt right alt key Mysh: mouse_button Currently pressed mouse button. As value use mb_none, mb_any, mb_left, mb_middle, or mb_right. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 vk_nokey keycode representing that no key is pressed vk_anykey keycode representing that any key is pressed vk_left keycode for left arrow key vk_right keycode for right arrow key vk_up keycode for up arrow key vk_down keycode for down arrow key vk_enter enter key vk_escape escape key vk_space space key vk_shift shift key vk_control control key vk_alt alt key vk_backspace backspace key vk_tab tab key vk_home home key vk_end end key vk_delete delete key vk_insert insert key vk_pageup pageup key vk_pagedown pagedown key vk_pause pause/break key vk_printscreen printscreen/sysrq key vk_f1 ... vk_f12 keycodes for the function keys F1 to F12 vk_numpad0 ... vk_numpad9 number keys on the numeric keypad vk_multiply multiply key on the numeric keypad vk_divide divide key on the numeric keypad vk_add add key on the numeric keypad vk_subtract subtract key on the numeric keypad vk_decimal decimal dot keys on the numeric keypad vk_lshift left shift key vk_lcontrol left control key vk_lalt left alt key vk_rshift right shift key vk_rcontrol right control key vk_ralt right alt key I masz jeszcze ord do uzyskania numeru jakiegoś znaku np.A Mysz: mb_none mb_any mb_left mb_middle mb_right. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Oraz znaki: ord(znak), np.: ord('A') chr(numer), np.: chr(53) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 O ord pisałem, nie czytasz poprzednich postów. chr raczej nie, chyba że chcesz uzyskać sam znak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 O ord pisałem, nie czytasz poprzednich postów. chr raczej nie, chyba że chcesz uzyskać sam znak :P Gdy pisałem posta, jeszcze nie było Twojego. Ubiegłeś mnie po prostu ;). "Chr", masz rację, raczej nie, ale można go wsadzić np. do ord(chr(zmienna1)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 To już lepiej chyba wklepać po prostu numer np. keyboard_check( 27 ) ale ja się czepiam, ale ja się czepiam! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 To już lepiej chyba wklepać po prostu numer np.keyboard_check( 27 ) ale ja się czepiam, ale ja się czepiam! :P Zmienna jest ZMIENNA ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 ord(chr(zmienna1)) Jak mowil Tymon, to jest bez sensu bo te dwie funckje sie pokrywaja i wychodzi to samo co bylo by bez nich. keyboard_check(zmienna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 dzieki Wam bardzo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi