Konrad-GM Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 3DInitalize zacinał się poniewarz ustawiłem Steps na 360 :lol2: (Poprawiono Steps ) 3DStart - Startuje 3D (jest niezbędny) //Tylko jeden z Projection Projection FPS - Ustawia się go w Evencie Draw, Odczytuje grafikę 3D z możliwością rozglądania się za pomocą 3DMouse Look (Ekran). (jest niezbędny) Projection - Ustawia się go w Evencie Draw, Odczytuje grafikę 3D (Ekran). (jest niezbędny) 3DMouse Look - Rozglądanie się na wszystkie strony (jest niezbędny, dla Projection FPS) Chodzenie - Poruszanie się za pomocy klawiatury :P Skok - Daje możliwość skakania bohatera inne - Light ( Ustawienie światła potrzebny jest w 3DStart "Lighting : 1"), Collision ( Zderzenie ze ścianą, polecam zrobić Wall_basic - bazę ścian) zrobić można ją za pomocą obiektu i ustawić ściany na Parent tego Wall_basic. Jeśli ktoś chce o coś spytać to pisać :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Jeśli ktoś chce o coś spytać to pisać :thumbsup: Czemu zrobiłeś pomocnik w osobnym temacie a nie w temacie z dll'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Dla początkujących aby się nie zlewało ze sobą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Dla początkujących aby się nie zlewało ze sobą ;) Wystarczyło zedytować pierwszego posta i już jest dll i pomocnik pod ręką od razu. No i teoretycznie pytania o dll'a się zadaje w jego temacie a nie dla niego specjalnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 No tak w jednym masz rację :P Wystarczyło zedytować pierwszego posta Zrobiłem ten temat dla Aleksa Prosil mnię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleks Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 No tak w jednym masz rację :P Zrobiłem ten temat dla Aleksa Prosil mnię ;) Ja tylko chciałem się spytać, dlaczego to się tak tnie jak już wyjaśniłeś, że dałeś Steps na 360 to teraz jest wszystko jasne i śmiga aż miło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zrobiłem ten temat dla Aleksa Prosil mnię ;) A nie lepiej mu było tego mailem wysłać? Albo dołączyć do dll'a jako help? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Coś z tym skokiem jest nie tak. Stawiam przed graczem klocek i próbuje na niego wskoczyć. Gracz albo zatrzymuje się przed nim albo przelatuje przez niego :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 No napisz sobie misiu wykrywanie kolizji w 3D po polygonach i będziesz miał spokój =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi