Szymek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jak rozpoznać czy zmienna to działanie matematyczne i jeśli tak to wyliczyć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jeśli zmienna to działanie, musi być stringiem (tak mi się wydaje). Więc użyj funkcji is_string(). Wyliczyć to można poprzez funkcję execute_string(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 String to łańcuch znaków, zmienna liczbowa może być typu np. Int, Float, etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 ale jak mam zrobić że zmienna wyliczony ma się wtedy stać wynikiem liczenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 ale jak mam zrobić że zmienna wyliczony ma się wtedy stać wynikiem liczenia?? Mógłbyś to jakoś inaczej ująć? Nic nie rozumiem niestety :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 wyliczony=execute_string(dzialanie) O to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 a=is_string(wyliczony) if (a == 0) { // kod na liczenie } O to ci chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi