Szymek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jak zrobić kolorowanie składni w cpp?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jak zrobić kolorowanie składni w cpp?? Kredkami se pokoloruj. Po za tym każdy zaawansowany program do pisania w c++ (i innych językach) ma kolorowanie składni domyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ale mi chodzi żeby kolorowało składnie w moim edytorze mojego języka programowania który jest napisany w cpp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 to będzie trudne, a co konkretnie chcesz zrobić? Ale mi chodzi żeby kolorowało składnie w moim edytorze mojego języka programowania który jest napisany w cpp. Eeee... zrobiłeś edytor ze swoim językiem programowania, który zrobiłeś w edytorze C++? I działa to? Takie kolorowanie jest trudne, ale mniej więcej to będzie trzeba napisać bazę danych, gdzie umieścisz zmienne (a raczej ich nazwy) i będziesz sprawdzał co 1 klatkę czy dana nazwa zmiennej istnieje w kodzie. Ale z kolorowaniem nie wiem jak zrobić (w GML trzebaby było tekst podzielić np. zamiast "draw_text(x,y,"Jasio idzie")" napisać "draw_text(x,y,"Jasio "); draw_text(x+16,y,"idzie);" i wstawiać między tymi poleceniami "draw_set_color(c_red)". Ale tak tylko jest w GMLu (chyba)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Synedit - poszukaj w necie (do delphi na pewno jest, ale do C też powinno działać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Dzięki Gnysek poszukam. Matthew: w gmlu zmieniłby się kolor całego tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Matthew: w gmlu zmieniłby się kolor całego tekstu.Zawsze można ładować stringa w pętli i odczytywać poszczególne znaki i ewentualnie zmusić program do sprawdzenia co to za znaki ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Synedit - poszukaj w necie (do delphi na pewno jest, ale do C też powinno działać). No niestety w C nie będzie działać. Szymek musiałby znaleźć na stronie Synedita wersję pod BCB. A teraz nie wiadomo czy to by poszło pod Dev-C++, bo BCB posiada inne funkcje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Grudnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ale mi chodzi żeby kolorowało składnie w moim edytorze mojego języka programowania który jest napisany w cpp.Takiej BANALNEJ rzeczy jak kolorowanie składni w porównaniu do napisania własnego języka programowania nie umiesz. Mi to już zaczyna ostro śmierdzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 To jest tylko edytor języka a kompilator jest w gm'ie . To jest tylko edytor języka a kompilator jest w gm'ie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mów jaśniej, bo Ci nikt nie pomoże, jak nie będzie wiedział precyzycjnie CZEGO CHCESZ. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 To jest tylko edytor języka a kompilator jest w gm'ie . To jest tylko edytor języka a kompilator jest w gm'ie . Hmhm. Skoro udało ci się zrobić kompilator w jakże przyjaznym środowisku jakim jest GM, to z kolorowaniem składni powinieneś sobie poradzić. I wyślij mi jego specyfikację, chętnie się go nauczę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ściągnij Gnutellę. O ile umiesz obsługiwać DLL :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Blackmaul: Zrozum że w c++ prawie nic nie umiem ledowo co zrobiłem edytor. Dziadekkleofas: jest to tylko język do pisania pluginów do mojego progsa i w dodatku jeszcze nieskończony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Gnutella to DLL do kolorowania składni. Został użyty np. przy notepadzie++. W którymś polecanym na forum kursie było jak obsługiwać DLL w Cpp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi