Ikaro Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Siemka niedawno w mojej głowie narodził się pomysł aby stworzyć piłkę nożną online sterowano by jednym zawodnikiem klawiaturą lub myszką jak kto woli. Poszukuje głównie programisty bo w GM dobrze programować nie potrafię. Każda pomoc mile widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Zrób mi grę a ja dopiszę cię do creditsów? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikaro Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 nie, nie chodzi o to ja bym robił coś innego np tworzył grafiki zrobiłbym strone itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 To pokarz przykład Twojej grafiki czy jakiegoś kodu [php,html] grafika to niewielka część gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikaro Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 hmm przykladem może być to że przez jeden czas byłem członekiem teamu i tworzyłem gre www.margonem.pl Heh widze ze tu szybko pomocy nie znajde wiec mam pytanie znalazlem taki przyklad http://www.cs.uu.nl/docs/vakken/gds/games.html na tej stronie jest przykład piłki nożnej i mam takie pytanie jak tam dostać sie do skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 na tej stronie jest przykład piłki nożnej i mam takie pytanie jak tam dostać sie do skryptu.1. Odszukaj na stronie pożądaną grę. 2. Najedź kursorem myszy na napis "executable". 3. Naciśnij lewy przycisk myszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikaro Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Mi chodzi o Footy uruchamiam to w GMie i chce tam właczyc skrypt np poruszania sie zawodnikiem. Jak mam właśnie uruchomić ten skrypt aa chcieliście dawke mojej grafiki to tutaj robiony na szybko sędzia boczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikaro Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Nie no grafiki będą większe tylko namalowałem taki bo mały i ma mało szczegółów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Nie no grafiki będą większe tylko namalowałem taki bo mały i ma mało szczegółów To daj coś lepszego, po co dajesz jakiś odpad z małą ilością szczegółów? No chyba, że Ci się nie chce :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikaro Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Stworzyłem piłkarza odpowiedzcie mi jak sprawdzic ten kod z tego przykładu Footy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Jak to jak? Masz plik gmd co oznacza, że otwierasz go w GM5, ale widzę, że pod wersją 6 też działa. No i to wszystko, po lewej masz drzewko zasobów, sprawdzasz scripts, objects, sprites i co tam jeszcze chcesz. Ale pamiętaj, tam jest wszystko po duńsku napisane i nic nie ma o prawach autorskich, więc nie możesz od tak zmieniać tej gierki, bo nie masz do niej praw, a źródła są tylko po to by pokazać jak co można zrobić. Będziesz musiał sam napisać sobie grę lub znaleźć programistę do spółki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikaro Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Aha dzieki za odpowiedz tylko ze ja nie potrafie znaleźć tego script w drzewku po lewej stronie, a używam GM6.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Włącz Advanced Mode. Bodajże w File się to włącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 :) - Zaznacz Advanced mode (To nie to niebieskie :P) :( Marmot był szybszy post do wywalenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikaro Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 O to mi chodzilo wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Jak to jak? Masz plik gmd co oznacza, że otwierasz go w GM5, ale widzę, że pod wersją 6 też działa. No i to wszystko, po lewej masz drzewko zasobów, sprawdzasz scripts, objects, sprites i co tam jeszcze chcesz. Ale pamiętaj, tam jest wszystko po duńsku napisane i nic nie ma o prawach autorskich, więc nie możesz od tak zmieniać tej gierki, bo nie masz do niej praw, a źródła są tylko po to by pokazać jak co można zrobić. Będziesz musiał sam napisać sobie grę lub znaleźć programistę do spółki. 9.3 Licentie Na de ontwikkeling zal het spel gratis beschikbaar zijn, en open-source voor educatieve doeleinden. coś pisze o prawach autorskich tylko trzeba tłumacza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja tylko końcówkę zrozumiałem, że jest to open-source do użytku edukacyjnego. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Krótko mówiąc nie do przerabiania i publikowania gier na jego podstawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi