bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 chodzi mi o to czy da się przy wczytywaniu zmienić gml na muj język z gury dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 W sensie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 najpierw zalecam lekcje ortografii... a szczerze mówiąc to nie rozumiem o co ci chodzi -_- na jaki "twoj język"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 no zamiast draw_text by było w pliku .dat napisane txt_draw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 chodzi mi o to czy da się przy wczytywaniu zmienić gml na muj język z gury dzięki Na twój własny język programowania? Może to być dość trudne. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 zero sensu w tym co chcesz.. po co ci takie coś oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 ehh. niewiem jak wam to powiedzieć. morze podacie propozycje o co mi chodzi i morze się dogadamy. edit: ale was naciągnełem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 my mamy ci podawać propozycje tego co chcesz zrobić? oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 edit: chodzi mi o to by nikt się niedomyślił rze ja to robiłem w gm taki kioleś zrobił coś podobnego. rze w pliku date wpisywał bost 0,5 i mu wyskakiwał text o wspułrzendnych 0,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 ja ci podam propozycję... naucz się ortografi!! jak można robić takie byki jak muj, morze się dogadamy, gury, zrobić tak RZE :/ heh... chlopu chodzi pewnie o korzystanie z .ini [sTATS] boost=0.5; speed=4; i takie tam... Tylko że to jest do D bo ktos otwiera wtedy taki plik zmienia se to i może ci gre modyfikować :/ a ja zrobiłem se Mario Get iT i jak komuś bym pokazał to by się nie domyślił ze to w GM bo nigdzie nie ma loga GM ani nic -_- i nie potrzebuje takich glupot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 To zapisz swój kod do stringa i za pomocą funkcji string_replace_all zamieniaj to co chcesz na to co chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 TYMON podaj przukład bo niejarze. może ktoś jeszcze zna tą opcje????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 A co to, helpa ci ukradli? Jeśli tak to proszę: The following functions deal with characters and string. chr(val) Returns a string containing the character with asci code val. ord(str) Returns the asci code of the first character in str. real(str) Turns str into a real number. str can contain a minus sign, a decimal dot and even an exponential part. string(val) Turns the real value into a string using a standard format (no decimal places when it is an integer, and two decimal places otherwise). string_format(val,tot,dec) Turns val into a string using your own format: tot indicates the total number of places and dec indicated the number of decimal places. string_length(str) Returns the number of characters in the string. string_pos(substr,str) Returns the position of substr in str (0=no occurrence). string_copy(str,index,count) Returns a substring of str, starting at position index, and of length count. string_char_at(str,index) Returns the character in str at position index. string_delete(str,index,count) Returns a copy of str with the part removed that starts at position index and has length count. string_insert(substr,str,index) Returns a copy of str with substr added at position index. string_replace(str,substr,newstr) Returns a copy of str with the first occurrence of substr replaced by newstr. string_replace_all(str,substr,newstr) Returns a copy of str with all occurrences of substr replaced by newstr. string_count(substr,str) Returns the number of occurrences of substr in str. string_lower(str) Returns a lowercase copy of str. string_upper(str) Returns an uppercase copy of str. string_repeat(str,count) Returns a string consisting of count copies of str. string_letters(str) Returns a string that only contains the letters in str. string_digits(str) Returns a string that only contains the digits in str. string_lettersdigits(str) Returns a string that contains the letters and digits in str. The following functions deal with the clipboard for storing text. clipboard_has_text() Returns whether there is any text on the clipboard. clipboard_get_text() Returns the current text on the clipboard. clipboard_set_text(str) Sets the string str on the clipboard. p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 chodzi mi o to rze ktoś morze mieć gm i zajrzy do pliku date i już wie co morzna zmienić o to mi chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 A umiesz kompilować źródło gry? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 czyli????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Pliki INI. Ale powiedz mi, co do tego wszystkiego ma morze? I co to znaczy rze? To jakiś skrót? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Black, chodzi mu o pliki źródłowe gry. Bot. Poszukaj w menu GMa czegoś takiego jak "Create Executable". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 tak wiem. ale chce by można robić do tej gry mody (modyfikacje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Znaczy się... On chce dać komuś plik projektu gm6 i chce żeby wszystko było napisane w języku innym niż GML? Jeśli nie, to już kompletnie nie rozumiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 To nie można zrobić tych komend w modzie w GML? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 chodzi mi o to by wszystkie moje gry niemiały tego samego języka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 chodzi mi o to by wszystkie moje gry niemiały tego samego języka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No to jedną zrób w GM'ie, następną w c++, trzecią w pythonie powiedzmy, czwartą może w assemblerze i piątą w Javie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Tobie chodzi o język programowania czy o język gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 no pewnie wpisze <java> (cośtam) <end> i mam??? napewno nie!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Gnysek napisał przykład kodowania, zobacz sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 język gry albo to niewiem grunt rzeby dało się to zrobić!!!! przyokazjy dajcie przykład!!! i tak nienatemat kto ma ip 86.111.200.18 ktoś zna lub ma te ip????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Co za <java> i <end> ? Nie masz czasem za dużo wykrzyników? Jak to nie wiesz? Grunt żeby co się dało zrobić???!!! Sam nie wiesz o co pytasz? Co ma do tego jakieś IP? O Boże ja tu nerwowo nie wyrobie.... Tymon, gratulacje że go roumiesz :thumbsup:, bo ja ani trochę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Jego nick istotnie pasuje do sytuacji... Oni cie chłopie kompletnie nie rozumieją, brak ci słów czy zdań złożyć nie umiesz? Napisz po prostu o co ci sie rozchodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 zacytujesz???????????????? bo jakoś niewidze!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi